Nova zmaga za Calcit Volleyball

  National Žirovnica – Calcit Volleyball 0:3 (-22, -25, -22)

  Žirovnica – Športna dvorana Pod Stolom, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter) in Dugar (Kanal).

  National Žirovnica: Kegljevič 8, Bajdak 15, Blagne, Hrovat, Tučen, Mulec 7, Peljhan, Zorman, Beravs 4, Šikanič, Jenko 5, Lindič 5, Globočnik – libero. Trener: Miha Verbič

  Calcit Kamnik: Hribar – libero, Novljan 2, T. Štern 16, Štalekar 2, Vidmar 6, Štemberger Zupan 12, Brulec 2, Lakner, Kotnik 5, Ž. Štern 6, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Za domačo ekipo je bila tekma s Kamničani zelo pomembna, saj bi z zmago zadržali stik s SIP Šempetrom in pobegnili Ravenčanom, ki so trenutno na desetem mestu, za osem točk, na drugi strani so gostje z zmago želeli še naprej slediti vodilnemu ACH Volleyju. V izenačeni tekmi so bili bolj zbrani Kamničani, ki so do zmage prišli tudi na račun boljšega bloka, obe ekipi pa sta naredili preveč lastnih napak.

  Trener Calcita Volleyballa Marko Brumen je tokrat želel spočiti Žigo Šterna in Domna Kotnika, tako da sta na mestu sprejemalca zaigrala Andrej Štembergar Zupan in Primož Vidmar, tekmo pa so začeli še Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern, Jan Brulec in prosti igralec Klemen Hribar. Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 5:2, vendar je na šesti točki Primož Vidmar izid izenačil. Artjom Bajdak je z blokom in uspešnim napadom Žirovničanom še enkrat priigral tri točke prednosti (11:8), ključni trenutek niza pa se je zgodil takoj po tehničnem odmoru, ko so gostje naredili delni izid 5:0 za vodstvo z 19:16. Domači trener Miha Verbič je poizkušal z dvema polminutnima odmoroma, a več kot na dve točki zaostanka Žirovničani niso prišli.

  Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi v drugem nizu izmenjavali v vodstvu. Na odmor so z minimalno prednostjo šli Kamničani, ki pa so ob drugem zaostajali za tri točke. Veliko zaslug za vodstvo je imel Aleš Kegljevič. Čeprav so gostje nekajkrat izid izenačili, so do dveh zaključnih žog prišli domači odbojkarji. Obe so Kamničani rešili, nato pa z blokom Saše Štalekarja prišli še do zmage v drugem nizu.

  Začetek tretjega niza, v katerem so v igro vstopili še Domen Kotnik, Žiga Štern in Sašo Štalekar, edina, ki nista dobila priložnosti, sta bila tokrat Jani Konjedic in Jure Lakner, je bil na podoben drugemu, saj so z enako prednostjo na tehnični odmor odšli Kamničani. Tudi do drugega tehničnega odmora si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, v zaključku pa so Žirovničani dvakrat vodili za dve točki (17:15, 21:19), a tudi to ni bilo dovolj za niz. Kamničani so izenačili na 21:21, v končnici sta se z asom izkazala Štembergar Zupan in Kotnik ter prišli do novih treh točk.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: Že nekaj časa čakam, kdaj se nam bo zaustavilo, saj se tekme vrstijo ena za drugo. V Žirovnici nismo ravno blesteli, igrali smo po sistemu toplo-hladno, a smo bili ves čas prepričani v uspeh. Namerno sem tokrat tekmo začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, tudi v tretjem nizu sem želel spočiti Tončka Šterna, fantje pa si še enkrat zaslužijo čestitke za zmago.

  Miha Verbič, trener Nationala Žirovnice: Kljub temu, da smo tekmo izgubili, smo bili skozi celotno srečanje enakovredni Kamničanom. Še več, možnost smo imeli vsaj za niz. V prvem nizu nas je pokopala črna serija, v drugem nizu smo imeli dve zaključni žogi, v tretjem prednost v končnici. Če bi igrali prejšnjo soboto proti Fužinarju, kot smo danes, bi tekmo na Ravnah zagotovo dobili.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji