Neugoden žreb za Kamničane

    Evropska odbojkarska zveza je 9. junija na gala prireditvi v Rimu opravila žreb v prenovljeni ligi prvakov, danes pa je bilo v Varni še žrebanje v drugih dveh pokalih evropske odbojkarske krovne organizacije. Žrebanje je potekalo kot uvod na zaključni turnir evropske lige, med tistimi, ki so z nestrpnostjo čakali na izid žrebanja pa so bili tudi trije slovenski predstavniki, poleg Kamničanov tudi odbojkarice Nove KBM Branika in odbojkarji SIP Šempetra.

    Najmanj sreče z žrebom so imeli slovenski pokalni zmagovalci, ki se bodo pomerili s Toursom. V zadnji sezoni drugouvrščena ekipa francoskega prvenstva je leta 2005 osvojila ligo prvakov, pohvali pa se lahko še s šestimi naslovi državnega prvaka, zadnjič lani, devetimi pokalnimi naslovi in tremi francoskimi superpokali. V sezoni 2002/3 je zanjo igral tudi eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov Jasmin Čuturić. Prva tekma bo na sporedu med 6. in 8. decembrom v Franciji, povratna bo 14 dni pozneje v dvorani Tivoli, saj bodo morali Kamničani zaradi neprimernosti svoje športne dvorane evropske tekme igrati v Ljubljani.

    Tudi mariborske odbojkarice, ki so, podobno kot Kamničani, aktualne pokalne zmagovalke Slovenije, bi si morda želele nekoliko lažjega nasprotnika, kot bo to francoski Paris Saint Cloud. Parižanke so minulo sezono končale na tretjem mestu francoskega državnega prvenstva, njihov največji uspeh pa sega v leto 1960, ko so osvojile do zdaj edini naslov državnih prvakinj. Prva tekma bo v Parizu med 13. in 15. decembrom, teden dni pozneje bo dvorana Lukna gostila povratno srečanje.

    Svojo krstno sezono med evropskimi klubi bodo Šempetrani začeli na Hrvaškem pri ekipi Međimurje Centrometal, ki se je v zadnji sezoni prebila do polfinala hrvaške končnice, kjer je morala priznati premoč zagrebški Mladosti. Varovanci trenerja Sebastjana Cilenška bodo prvo tekmo igrali med 6. in 8. v Črečanih, povratna bo štirinajst dni pozneje v Šempetru.

    Komentarji