Ne želijo si tretje tekme

  Čeprav se odbojkarice Keme Puconcev v letošnji sezoni niso uvrstile v modro skupino, temveč so morale igrati v zeleni skupini, kjer so osvojile prvo mesto, a z igrami niso navduševale, so se v Kamniku predstavile kot čvrsta ekipa. V vseh treh nizih so bile blizu uspeha, a jim je v končnici popustila zbranost, kar so domače odbojkarice izkoristile.

  „Morda smo se sami ustrašili zmage in so se prikradle napake, ki jih na začetku niza, ko nismo razmišljali o zmagi, niso pojavljale. Škoda, ker nismo osvojili vsaj častnega niza, mislim pa, da smo dokazali, da lahko igramo dobro odbojko tudi proti ekipam, kot je Calcit. Upam, da bomo to prenesli tudi na povratno tekmo, ki bo v naši dvorani in da nam bo številno občinstvo, ki ga res imamo, pomagalo pri, morda tudi zmagi,“ je bil navkljub porazu na prvi tekmi zadovoljen z igro svojih varovank trener Pucončank, Bojan Novak. V Kamniku so gostje prikazale odlično igro v polju, ko so rešile številne „težke“ žoge. „V svoji ekipi imamo igralke, ki čutijo žogo, vendar nam na žalost manjka višina in to se je poznalo v končnicah, ko nismo imeli igralke, ki bi lahko zaključila žogo. Ker takšne igralke nimamo, skušamo igrati čim hitreje, nam pa, kot sem omenil že pred prvo tekmo, manjkajo treningi. V zadnjih dveh tednih smo nekoliko bolje trenirali, motivacija je bila prava, žal pa bomo prvenstvo najverjetneje končali na sedmem mestu,“ pred jutrišnjo tekmo v Puconcih še pravi Novak.

  Da Kamničankam v letošnji sezoni manjka tekmovalni ritem, se je videlo tudi v soboto. Zdi se, da igralke še vedno niso popolnoma prepričane v svoje sposobnosti, v svoje znanje …

  „Zagotovo se nam pozna, da v letošnji sezoni za sabo nimamo ravno velikega števila tekem. Za razliko od lanske sezone, ko smo v nekem obdobju imele po dve, tri tekme na teden, v letošnji skorajda ne igramo. Vendar v tem ne smemo iskati izgovorov, s tem se moramo sprijazniti in skušati vsako tekmo igrati na čim višji ravni. Drži pa, da naša igra v letošnji sezoni preveč niha, toda zdaj so pred nami najbolj pomembne tekme v sezoni. Na vsakem treningu skušamo ta nihanja odpraviti in upam, da bomo že jutri v Puconcih šle v tekmo bolj odločno in jo skušale dobiti. Čeprav v tej sezoni proti Puconcem še nismo igrale, smo poznale njegove prednosti in morda smo jim tudi same dovolile, da so se razigrale. Znano je, da Pucončanke igrajo hitro odbojko, da lahko dobro igrajo, če imajo dober sprejem, kar smo jim s svojim servisom tudi omogočile. Želele smo si bolj prepričljive zmage in prikazati boljšo igro. Trudile smo se, borile, vendar to še vedno ni tista želena igra, ki jo želimo igrati. Kar nam ni uspelo v Kamniku, bomo skušale nadomestiti v Puconcih, kjer bo še težje igrati,“ je o prvi četrtfinalni tekmi povedala Mojca Božič.

  V minuli sezoni so imele Kamničanke manjši spodrsljaj v polfinalu končnice, ko so izgubile v Hočah proti Formisu ter se nato šele z zmago v tretji tekmi uvrstile v veliki finale. Morda jih je lani prav ta poraz v Hočah stal naslova državnih prvakinj. V letošnji sezoni si v četrtfinalu ne željo nekaj podobnega, kajti že v polfinalu jih najverjetneje čaka Luka Koper, ki jih je presenetila v pokalnem tekmovanju.

  „Čeprav nam v letošnji sezoni primanjkuje tekem, si zagotovo ne želimo, da bi zdaj že v četrtfinalu končnice recimo igrale tri tekme. To nam ne bi prineslo nič dobrega, saj bi nas zmotilo v pripravah na Koper. Ali nas je lani poraz v Hočah res stal naslova državnih prvakinj, ne bomo nikoli vedeli. V vsakem primeru pa bomo jutri naredile vse, da se izognemo tretji tekmi.“

  Dejstvo je, da so Kamničanke na jutrišnji tekmi favoritinje, toda, ali ne obstaja bojazen, da bodo preveč razmišljale o polfinalni tekmi končnice, v kateri pričakujejo Koprčanke.

  „Ni skrivnost, da si želimo tega polfinalnega obračuna, vendar je naš cilj jasen – želimo se uvrstiti v finale. Toda prav vse igralke se zavedamo, da moramo najprej še drugič premagati Puconce in za zdaj sploh ne razmišljamo o Kopru. Tudi naš trener nam ves čas govori, da šele, ko bomo zaključili poglavje s Puconci, lahko začnemo s pripravami na Luko Koper.“

  Glede na izid prve tekme naj bi Koprčanke na jutrišnji tekmi proti Vitalu čakalo lahko delo, čeprav so jih Ljubljančanke med rednim delom državnega prvenstva in nato v modri skupini enkrat premagale, nato pa izgubile z minimalnim izidom.

  „Res je, da sta ekipi med sezono odigrali nekaj izenačenih tekem, ampak pri Vitalu je Nina Vogrič poškodovana in v Kopru ni igrala, kar se je v njihovi igri zagotovo poznalo. Že tako so Koprčanke čez celo sezono bile najboljše in mislim, da bodo tudi v Ljubljani zmagale,“ je o zmagi koprskih odbojkaric prepričana Božičeva. Podobno velja tudi za tekmo v Šempetru, kjer bodo izrazite favoritinje Mariborčanke, medtem ko bo dvoboj v Braslovčah, ne glede na gladko zmago Novogoričank na prvi tekmi, verjetno veliko bolj izenačen.

  „Tudi Braslovčanke na prvi tekmi niso bile v polni zasedbi, saj je manjkala Katja Mihevc. Na drugi strani so Novogoričanke v modri skupini v gosteh premagale Koper, kar pomeni, da dvigujejo svojo formo. Toda ne glede na to, je po mojem mnenju najbolj negotova tekma na jutrišnjih četrtfinalnih tekmah končnice, kjer je možen preobrat.“

   

  Kema Puconci v sezoni 2014/15

  Organizatorki igre: Ana Praprotnik Flisar, Monika Banfi.
  Sprejemalke: Dona Vinkovič, Iva Škraban, Sara Sakovič.
  Blokerke: Petra Franko, Vanja Vidonja, Tjaša Frumen.
  Korektorki: Janja Donša, Mateja Kadiš.
  Prosti igralki: Katja Koler, Melani Jerič.
  Trener: Bojan Novak, pomočnik trenerja: Sebastjan Lenarčič.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre; Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.
  Blokerke: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes, Elena Kučej.
  Korektorka: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

   

  Povratne četrtfinalne tekme končnice 1. DOL – ženske

  Jutri: Kema Puconci – Calcit Volleyball (Zelena dvorana Puconci, 19:00) – 0:3 (-20, -23, -23)*, Aliansa – Nova KBM Branik (ŠD OŠ Šempeter, 19:00) – 0:3 (-12, -16, -15)*, Vital Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 20:00) – 0:3 (-19, -12, -5)*, Braslovče – Go Volley (OŠ Braslovče, 20:00) – 0:3 (-17, -13, -13)*.

  opomba: * – izidi prvih četrtfinalnih tekem.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Komentarji