Boleč poraz z Novomeščankami

  Na najbolj pomembni tekmi v letošnji sezoni so varovanke Tanje Božinović pregorele v svoji želji, da bi si morda že tri kroge pred koncem približale obstanku v drugoligaški konkurenci. Že v prvem nizu so naredile preveč lastnih, neizsiljenih napak, kar so novomeške odbojkarice seveda znale izkoristiti. V drugem nizu so Kamničanke le pokazale svoj pravi obraz in kazalo je že, da so se le prebudile, toda v tretjem in četrtem nizu so imele ves čas težave na sprejemu, v napadu so bile premalo odločne, v obrambi pa so nasprotnicam dovolile, da so brez večjih težav zaključevale svoje napade ter prišle do zaslužene zmage. Do konca so sicer še trije krogi, za Novomeščankami zaostajajo za dve točki – le dve točki za njimi je Vital -, tako da v boju za obstanek še ni vse izgubljeno, vendar bodo morale prikazati boljšo odbojko, kot so jo prikazale v soboto. Žal se je v končnici tekme poškodovala Ana Špoljarič.

  „Žal dekleta v igri niso spoštovale dogovora glede taktike v obrambi in organizacije napada, niso odigrale tega kar treniramo. V naši igri je bilo premalo zbranosti in vztrajnosti. Glede na raven kakovosti na treningu in pripravljenost, bi dekleta morale pokazati precej boljšo igro, več želje in poguma v boju za svoj status drugoligaške ekipe. Na drugi strani se ekipa Novega mesta, ki že tretjo sezono igra v isti zasedbi in je starejša od naše, ni dala presenetiti. Zbrano, nepopustljivo in odgovorno se je borila, si zaslužila zmago in čestitke za pokazano igro,“ je po bolečem porazu svoje ekipe dejala Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball II so v soboto igrale: Tina Novak, Tjaša Gadža, Eva Pogačar, Ana Špoljarič, Sara Sitar, Lara Koritnik – libero, Špela Lazar, Patricija Porovne Černe, Tjaša Gregorinčič, Veronika Beznik, Ana Didovič, Neža Repnik, Neža Ladink – libero.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji