Ne bežijo od vloge favoritinj

  Kamničankam je sobotna preložena tekma na željo ljubljanskih odbojkaric pravzaprav prišla kar prav, saj so lahko stopile v normalni ritem treninga. Za nami so pripravljalne tekme, tako da smo zdaj v prvem tednu priprav, ki smo jih oddelali v normalnem ritmu. Na treningih nismo delali nič posebnega, pač običajne stvari, skratka po načrtu. Še vedno je večji poudarek na telesni pripravi, ampak zdaj se bo to počasi zmanjševalo in bodo v ospredje bolj prišle tehnično-taktične zadeve, je v nekaj stavkih dogajanje v svoji ekipi opisal Gregor Rozman, ki bo v Kopru spet lahko računal tudi na Urško Igličar. Nova kapetanka Calcit Volleyja je namreč zadnjih nekaj pripravljalnih tekem morala izpustiti zaradi težav s poškodbo.

  Nobena skrivnost ni, da so Kamničanke proti novinkam v ligi v vlogi favoritinj. Od vloge favorita ne bomo bežali ali je predali domači ekipi. Zagotovo je ta vloga na naši strani, ampak v tekmo bomo morali iti popolnoma resno, s pravim pristopom in jo odigrati na način, da prikažemo svojo najboljšo igro v danem trenutku, pred dvobojem z Ankarančankami razmišlja Rozman.

  Ankaran Hrvatine bežno poznam, saj sem lani na klopi Ljubljane že igral proti njim, ogledal sem si tudi dva posnetka z njihovih letošnjih tekem, tako da kakšnih večjih skrivnosti ni. Vsekakor pa je njihovo prvo ime Katja Medved, nekdanja slovenska reprezentantka, ki je svojo kakovost potrdila že v uvodnem krogu v Novi Gorici, prav tako pa imajo v svojih vrstah kar nekaj nadarjenih igralk. Dejal bi, da gre za ekipo, ki si zasluži spoštovanje in jo moramo vzeti resno, tako kot vsako drugo.

  Sicer pa so Ankarančanke, lani najboljša ekipa 2. DOL, ki jih vodi Sebastijan Mikša, v prvem krogu nudile dostojen odpor GEN-I Volleyju, ki naj bi tudi v letošnji sezoni sodil v vrh prvenstvene lestvice.

  Če bi sodili le po izidih, v prvem krogu državnega prvenstva presenečenj ni bilo. Derbi v Hočah je pokazal, da je Formula Formis letos sestavila dobro ekipo, tako da so se morale Mariborčanke pošteno potruditi za zmago. Tudi Aliansa Šempeter bo letos imela dobro ekipo, prav tako me ne preseneča, da so Pucončanke premagale Koprčanke. Tu so potem še Novogoričanke, tako da bo prvenstvo zanimivo in izenačeno. Ne nazadnje tudi Ljubljana je v vnaprej odigrani tekmi tretjega kroga nudila več kot dostojen odpor Novi KBM Braniku, tako da se prav nobene ekipe ne sme odpisati. Vse ekipe so resne, delajo dobro, znajo igrati odbojko in čim bo katera od na papirju favoriziranih ekip šla preveč sproščeno v tekmo, se ji bo to lahko hitro maščevalo. Vsako tekmo bo treba vzeti resno, še opozarja trener Calcit Vollelyja.

  Pari drugega kroga 1. DOL za ženske:

  Sobota, 13. oktober: Ankaran Hrvatini – Calcit Volley (dvorana OŠ Anton Ukmar, Koper, 19.00), Aliansa Šempeter – Nova KBM Branik (OŠ Šempeter, 19.30), Ljubljana – Formula Formis (ŠD Galjevica, 19.00), Luka Koper – GEN_I Volley, OŠ Koper, 19.00), Zgornja Gorenjska – Kema Puconci (ŠD pod Stolom, Žirovnica, 19.30).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Ankaran Hrvatini v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Tara Cerovac, Lia Apollonio.

  Sprejemalke: Koni Trobec, Eva Pucer, Karin Pavič, Katja Barut, Nina Pangerc.

  Blokerke: Lina Angelini, Rena Krstić, Sara Ražman.

  Kokrektorka: Arijana Lucas.

  Prosti igralki: Katja Medved, Pia Tozon.

  Trener: Sebastijan Mikša, pomočnik trenerja: Anže Perčič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matej Klanšek Velej


   

  Komentarji