Naj odloča peta tekma v Tivoliju

  Aktualni slovenski državni prvaki so v tretjo finalno tekmo končnice vstopili odlično, brez večjih težav dobili uvodni niz, v drugem pa bili do desete točke popolnoma enakovredni domačinom. Toda, namesto da bi nadaljevali z dobro igro, so se prikradle napake, predvsem pa so bili izredno neučinkoviti v napadu. Njihova učinkovitost je bila le 27-odstotna, kot da proti visokemu domačemu bloku, v katerem je kraljeval Jan Kozamerenik, niso imeli prave rešitve. V četrtem nizu so se sicer vrnili v igro, v petek pa so že pred menjavo strani ponovili napake iz drugega in tretjega niza ter še drugič zaporedoma morali igrišče zapustiti sklonjenih glav.

  S takšno učinkovitostjo se ekipe, kot je ACH Volley, ne da premagati, vendar tudi v drugih elementih odbojkarske igre nismo blesteli. V prvem nizu smo še igrali dobro, lepo odbojko, potem pa smo po deseti točki drugega niza, kot že tolikokrat, odkar igram odbojko, namesto da bi pokončali nasprotnika, ki je že na tleh, naredili vse, da so oni premagali nas, se je četrtkovega obračuna v Tivoliju dotaknili Klemen Hribar, libero kamniške ekipe.

  V prednosti so zdaj Ljubljančani, ki za trinajsto zaporedni naslov državnega prvaka, sicer pa že štirinajstega, potrebujejo le še zmago, Kamničani za svojo prvi naslov po štirinajstih letih potrebujejo dve.
  Po dveh zaporednih porazih smo se temeljito pogovorili med sabo, še zlasti o tistem prostem padcu v drugem in tretjem nizu. V nadaljevanju finalne serije, si takšnih padcev preprosto ne smemo več dovoliti, če želimo računati na kaj več, kot na končno drugo mesto v državnem prvenstvu. Izgubljenega resda še ni nič, toda s takšno igro bo težko premagati Ljubljančane. Srčno pa upam, da ne bomo obžalovali priložnosti, ki smo jo zapravili na drugi finalni tekmi.

  Za naslov državnega prvaka ekipa potrebuje tri zmage, Kamničani so bili sicer na dobri poti, vendar so prvo priložnost, da bi se še za korak približali tako želeni lovoriki, zapravili na prvi domači tekmi. Zdaj so oni v položaju, ko bodo morali loviti nasprotnika. Da bi se v Tivoli vrnili še enkrat, bodo morali v ponedeljek prikazati bistveno boljšo igro kot na zadnjih dveh medsebojnih obračunih. Vsaj tako dobro, kot so jo prikazali v finalu pokala Slovenije.

  Za naslov državnega prvaka potrebuješ tri zmage, dokler jih ena od ekip ne osvoji, prvenstva še ni konec. Mislim, da naša telesa niso tako utrujena, da ne bi zmogli še dveh dobrih predstav. Morali bomo pokazati pravi značaj, iti v tekmo na polno, hrabro, brez kalkulacij. Vsekakor bomo naredili vse, da bi se o naslovu državnih prvakov odločalo prihodnji četrtek v Tivoliju, je odločen Klemen Hribar, ki se, tako kot njegovi soigralci, nadeja pa se glavne podpore s tribun.

  Pred slabim tednom so navijači dodobra napolnili kamniško športno dvorano, ki je bila praktično polna, upati je, da bo vsaj nekaj podobnega tudi v ponedeljek, ko bodo odbojkarji Calcit Volleyballa odigrali svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni na domačem igrišču. Ali pa bo tudi njihova zadnja v sezoni, bo odvisno od razpleta tekme.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške:
  Prva finalna tekma, četrtek, 13. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 1:3 (-22, 21, -25, -14).
  Druga finalna tekma, ponedeljek, 17. april: Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-14, -22, -24).
  Tretja finalna tekma, četrtek, 20. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 3:2 (-20, 18, 17, -23, 10).
  Morebitna četrta finalna tekma, 24. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18:00).
  Morebitna peta tekma, četrtek, 27. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji