Na sredin poraz pozabili z zmago

  Najboljše zdravilo za poraz je zmaga in to je odbojkarjem Calcit Volleyballa po sredinem porazu proti ACH Volleyju v šestem krogu 1. DOL moški tudi uspelo. Tokrat so pred svojimi navijači na kolena spravili neugodne Kranjčane, v prihodnjem krogu, tudi tokrat v domači dvorani, pa bodo Kamničani gostili Panvito Pomgrad.

  Calcit Volleyball – Astec Triglav 3:1 (20, -22, 14, 24)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 100 gledalcev. Sodnika: Markelj (Bled) in Globačnik (Topolšica).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 7, T. Štern 23, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 19, Brus 7, Kvas, Stavbar, Kotnik 4, Ž. Štern 6, Brulec 2. Trener: Marko Brumen.

  Astec Triglav: Lužovec 6, Hafner 1, A. Kk 3, Maček 3, Bregant 19, Vene – libero, Lakner, Bežek – libero, Kos, Mali 1, M. Kk 11, Rezar 11.. Trener: Sašo Rop.

  Tekme med Kamničani in Kranjčani so bile vedno, ne glede na njihov položaj na prvenstveni lestvici zanimive in izenačene. V prejšnjem krogu sta sicer obe ekipi izgubili, vendar domači odbojkarji proti aktualnim državnim prvakom, gostje iz Kranja pa proti podprvakom, zato igralci niso preveč objokovali izgubljenih točk. Dodatno draž medsebojnemu dvoboju pa je ob bližini obeh mest dalo tudi to, da za kamniško ekipo že drugo sezono igra Andrej Štembergar Zupan, za Kranjčane pa od letošnje sezone naprej Jure Lakner, ki je svojo kariero začel v Calcitu. Pred več kot desetletjem je s Kamničani naslov državnih prvakov osvojil Gregor Perhaj, zdajšnji pomočnik Saša Ropa v Astec Triglavu, ki je v najavi nocojšnje tekme dejal, da ga v odbojki verjetno ne bi bilo, če ga vanjo ne bi popeljal Marko Brumen.

  Domači odbojkarji so tekmo začeli z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Borisom Brusom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Na prvi tehnični odmor so s točko prednosti še odšli gostujoči odbojkarji, ki so pri izidu 5:5 ostali brez Laknerja, ki si je pri doskoku poškodoval gleženj, zamenjal ga je Jan Maček, toda na dvanajsti točki so jih Kamničani ulovili, nato pa povedli s 13:12. Na drugi tehnični odmor so že odšli s prednostjo treh točk, predvsem so popravili svoj servis in igro v napadu, tri točke prednosti pa so imeli tudi ob vstopu v končnico niza (22:19), ki se je končal z lastno napako Aleša Kka, gostujočega organizatorja igre, ki ga je na začetku drugega niza zamenjal Svit Hafner. To pa ni bila edina menjava v ekipi Triglava, kajti Rop je na klopi pustil tudi Žigo Lužovca, priložnost pa je dobil Miha Mali, medtem ko so Kamničani nadaljevali z nespremenjeno zasedbo. Z dvema blokoma so Kranjčani povedli z 2:0, toda na servis Štembergar Zupana, ki je dosegel tudi dva asa, so domači odbojkarji dosegli kar šest točk zapored in na tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Z blokom Tončka Šterna so si spet priigrali pet točk prednosti, vendar so z asom Janka Breganta gostje izid na deseti točki izenačili, nato pa je odlični Bregant svojo ekipo popeljal najprej do vodstva z 11:10, nato pa še s 14:12. V domači ekipi je Domna Kotnika na sprejemu zamenjal Žiga Štern, toda po lastni napaki v domači ekipi je Triglav prišel že do treh točk prednosti (15:12), kakršna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po njem so Brumnovi le prikazali boljšo igro in s točko kapetana Štembergar Zupana izid na devetnajsti točki izenačili, po napaki gostov pa na servis Borisa Brusa prvič po dolgem času tudi povedli (22:21). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Sašo Rop, Brumen je pred njim porabil že oba, v napeti končnici pa so Kranjčani z blokom Hafnerja prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, kar jim je z novim blokom, tokrat Roka Rezarja, tudi uspelo.

  V tretji niz so odbojkarji Calcita vstopili z Žigo Šternom na sprejemu, drugih sprememb v ekipi ni bilo, medtem ko so gostje nadaljevali z ekipo, ki je osvojila drugi niz. Se pravi tudi z Lužovcem, ki je v končnici drugega niza zamenjal Malija. Do četrte točke sta bili ekipi še izenačeni, na servis Žana Novljana in blokom Žige Šterna pa so Kamničani dosegli tri zaporedne točke, zato je Rop še pred tehničnim odmorom vzel polminutni odmor. Toda po tehničnem odmoru je bil na servisu še vedno Novljan, kajti za novo točko domače ekipe je poskrbel mlajši bratov Tonček Štern. Pri zaostanku petih točk (8:13) se je pri Kranjčanih na mesto organizatorja igre vrnil Aleš Kk, vendar se po novi točki, mlajšega od bratov Štern, Tončka, zaostanek gostov ni zmanjšal. Še več, po drugem tehničnem odmoru so gostje dosegli le še tri točke, zadnjo v tretjem nizu pa je dosegel Andrej Štembergar Zupan. A se borbeni Kranjčani po visoko izgubljenem nizu niso predali, saj so ob prvem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajali le za točko. Z delnim izidom 5:2 so na servis mladinskega reprezentanta Mateja Koeka prvič v četrtem nizu Kamničanom pobegnili za dve točki (12:10), z asom Breganta pa že za tri (15:12). Še pred odhodom na drugi tehnični odmor je moral Brumen vzeti svoj prvi polminutni odmor v četrtem nizu, a se na njem zaostanek njihovih varovancev še ni zmanjšal. Zato pa so z asom Brusa in blokom Novljana izid na šestnajsti točki že izenačili, po polminutnem odmoru pa je tokrat posegel Sašo Rop. Toda po njem so njegovi varovanci naredili lastno napako, Kamničani pa so povedli s 17:16. Ko je Brulec z blokom zaustavil Mateja Kka in so Calcitovci prišli do dveh točk naskoka (22:20), je prvič zadišalo po treh točkah, a le zadišalo, kajti po polminutnem odmoru je na sceno stopil Janko Bregant in z asom izid izenačil. Za polminutni odmor se je odločil še Brumen, Štembergar Zupan pa je domači ekipi priboril prvo in drugo zaključno žogo za končno zmago, ki jo je na odličen servis Brulca z blokom potrdil Novljan.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Astec Triglav ima letos veliko boljšo ekipo od lanske, zato sem pričakoval težko borbo. Res pa je, da so v četrtem nizu obema ekipama tresle hlače in da smo oboji servirali kot kakšni začetniki, po drugi strani pa je bilo v njem tudi veliko atraktivnih točk. Dejstvo je, da so zmage najboljše zdravilo za poraze, zato smo s te strani lahko zadovoljni. V napadu je danes zelo dobro igral naš kapetan Andrej Štembergar Zupan, v drugih elementih igre pa imamo vsi še veliko rezerv, ki jih bo treba do tekme s Panvito aktivirati, če želimo priti do nove zmage.

  Janko Bregant, kapetan Astec Triglava: Žreb nam ni šel najbolj na roke, saj smo imeli tri tekme zapored proti ekipam, ki sodijo v sam vrh slovenske lige. Na vseh treh tekmah smo sicer na trenutke prikazali dobro igro, toda čeprav smo vse tri tekme izgubili, nas nismo bili nadigrani. Tudi v Kamniku nismo igrali slabo, seveda z izjemo tretjega niza, v katerem smo bili popolnoma nezbrani. Toda na trenutke lahko rečem, da smo prikazali visoko raven igre, sicer je bilo tudi veliko nihanj, kar pa je posledica mladosti naše ekipe. Imamo nadarjeno ekipo, vendar bo potrebno še veliko dela in potrpežljivosti in morda po novem letu pričakujemo bolj konstantno igro.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec 

  Komentarji