Mladinke sezono končale na petem mestu

    Pred 14 dnevi so mladinke Calcit Volleyja v četrtfinalu končnice državnega prvenstva doživele hladen tuš, ko so z 1:2 izgubile proti Braslovčam in tako ostale brez boja za naslov državnih prvakinj. Vseeno so sezono končale nekaj bolj dobre volje, saj so na turnirju za mesta od pet do osem dobile ob tekmi in državno prvenstvo končale na petem mestu.

    Slab dan proti Braslovčam je Kamničankam preprečil boj za naslov državnih prvakinj, ki je na koncu pripadel mladinkam Nove KBM Braniku, ki je v polfinalu z 2:1 premagala Braslovče, v finalu pa prav tako z 2:1 še Formis I. Končno tretje mesto je pripadlo SIP Šempetru, ki je bil z 2:0 boljši od Braslovčank.

    Varovanke Tjaše Gadža so na turnirju za končno peto mesto brez večjih težav premagale Triglav Kranj I z 2:0 (18, 14), v drugi tekmi pa je Krim I v ljubljanskem obračunu z 2:0 (16, 18) premagal Vital I. V tekmi za sedmo mesto so bile Kranjčanke z 2:0 (23, 22) boljše od Ljubljančank, medtem ko je Calcit Volley po zmagi z 2:0 (19, 22) osvojil peto mesto, s šestim pa so se morale zadovoljiti krimovke.

    »Danes smo odigrali dobro. S prvo tekmo proti Kranju nismo imeli težav, predvsem pa sem zadovoljna z igro proti Krimu, ki nam je do zdaj povzročal težave. Dekleta so bile zbrane in zasluženo prišle do končnega 5. mesta, tako da kljub vsemu lahko sezono zaključimo pozitivno,« je po turnirju dejala Tjaša Gadža, trenerka kamniških mladink.

    Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Tina Topič, Naja Boisa, Mija Šiftar, Živa Javornik, Neja Čižman, Tara Gojak, Adriana Vukojević, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Neža Sitar, Anamarie Štern in Alexandra Stupar.