Mevzo končati z zmagama

  Za kamniške odbojkarje bosta tekmi z madžarskim in hrvaškim predstavnikom zadnji v letošnji srednjeevropski ligi, saj so si s porazom proti Innsbrucku pred 14 dnevi zapravili vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir. Kljub temu se želijo varovanci Gašperja Ribiča od tega tekmovanja posloviti z dvema zmagama, kar bi jim na koncu sicer prineslo četrto mesto, toda zaključni turnir bo gostila zagrebška Mladost, ki ima mesto med najboljšo četverico klubov zagotovljen.

  Kjer se bo dalo, bomo na tokratnem turnirju srednjeevropske lige skušali odpočiti nekatere igralce, saj so pred nami najbolj pomembne tekme v sezoni, že v soboto pa nas čaka obračun s Salonitom, ki bo dokončno odločal o drugem mestu v modri skupini. Žal imamo na sprejemu trenutno le dva igralca, upam, da bomo do konca tedna zdržali zdravi in da bomo lahko vse tekme lahko odigrali na visoki ravni, pred začetkom kamniškega turnirja pravi Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa, ki si je že pridobil podatke o obeh gostujočih ekipah.

  Imamo posnetke obeh tekmecev, tako da za nas ne bosta neznanki. O njima bomo imeli dovolj informacij, naš cilj pa bo, da srednjeevropsko ligo končamo z dvema zmagama, je odločen Ribič.

  Ne glede na to, da za zaključni turnir nimamo več možnosti, so to lahko tekme, kjer poskusimo popraviti določene elemente v svoji igri, ki jih moramo izboljšati v nadaljevanju sezone. Tudi, če bo na parketu premešana postavo, bosta naš cilj dve zmagi. Nasprotnih ekip ne poznamo, saj proti njima še nismo igrali. Glede na razplet Mevze, je za nas bolj pomembno, da dobro igramo v domačem prvenstvu in pokalu, zato se pripravljamo iz tekme v tekmo. Zaradi enokrožnega sistema v modri skupini prvenstva, je pomembna prav vsaka tekma, pa pred začetkom turnirja razmišlja Andrej Štembergar Zupan.

  Madžarska ekipa Vegysz RC Kazincbarcika v dozdajšnjih šestih tekmah Mevze še ni zabeležila zmage, prav tako ne Mladost iz Kaštele.

  Spored drugega turnirja srednjeevropske lige

  Ponedeljek, 27. februar: Calcit Volleyball – Vegyesz RC Kazincbarcika (20:00), torek, 28. frebruar: Vegyesz RC Kazincbarcik- Mladost Kaštela (20:00), sreda, 1. marec: Calcit Volleyball – Mladost Kaštela (20:00).

  Komentarji