Manjka le še četverica

  Ob prvemu trenerju kamniške ekipe Gregorju Rozmanu so v slovenski reprezentanci do 23 let še Pia Blažič, Katja Mihalinec, Tina Grudina in Maja Pahor, kar pomeni, da je trenutno na treningih Calcit Volleyja deset igralk, vključno s Saro Valenčič, ki še vedno trenira s svojo nekdanjo ekipo.

  Članice kadetske reprezentance so se sicer vrnile že prejšnji teden, vendar so dobile nekaj dni prostih, da se vsaj malce odpočijejo. Za njimi je naporen cikel priprav in tekmovanj, za nameček pa je bilo svetovno prvenstvo na drugi celini, ko ob vrnitvi domov vedno pride do manjših težav zaradi časovne razlike. Tako so se Zatkovićeva, Jerala in Pogačarjeva ekipi pridružile v ponedeljek, ker pa je prišla tudi Igličarjeva, nas je na treningih nekaj več in je tudi lažje trenirati, je ob vrnitvi nekaterih reprezentantk dejal Jemec, ki na treningih ne računa na igralke in kamniške druge ekipe.

  Ker je z nami še Valenčičeva, imamo na voljo devet igralk, smo igralke iz druge ekipe pustili na miru, saj ne želimo motiti njihovega procesa treninga. Na treningih je še vedno v ospredju tehnika, tudi določeni taktični elementi, vendar ne preveč. Bolj se ukvarjamo s tehniko, ker pa smo se na začetku izogibali skokom, je bil bolj poudarek na obrambi, zdaj pa postopoma kombiniramo obrambo in napad ter individualno delo z igralkami. Šest na šest trenutno še ne moremo trenirati, niti tega nismo načrtovali. Zdaj imamo priložnost, da popravimo določene tehnične pomanjkljivosti ali izboljšujemo tehnično izvedbo določenih elementov, za kar med sezono pogosto niti nimaš časa. Še naprej pa je velik poudarek na telesni pripravi, saj so dekleta trikrat tedensko v fitnesu, pa tudi na samih treningih so telesno bolj intenzivni, pa je o trenutnem poteku treningov povedal Jemec.

  V okrnjeni zasedbi bodo Kamničanke vse do 17. septembra, morda kakšen dan več, odvisno od tega, kako uspešne bodo na SP do 23 let slovenske odbojkarice.

  Najraje bi videli, da bi bilo to vsaj do 17. septembra, saj bi to pomenilo, da bi Slovenija igrala v finalu. Ali bodo reprezentantke dobile še kakšen dodaten dan odmora, se bo odločil prvi trener Gregor Rozman. Do prvih uradnih tekem v novi sezoni ne bomo imeli ravno veliko časa, tako da je pred nami še veliko dela.

  Calcitovke se bodo domačim navijačem predstavile 23. septembra, ko bo v športni dvorani Kamnik na sporedu turnir ob 70-obletnici Odbojkarskega kluba Kamnik. Na tem turnirju bodo že igrale tudi reprezentantke, brez njih pa bodo Kamničanke teden dni prej igrale na turnirju v Grosuplju.

  V Grosuplju rezultat zagotovo ne bo v ospredju. Te tekme nam bodo služile predvsem zato, da igralke spet začutijo tekmovalno vzdušje, kajti igre šest na šest do takrat ne bomo trenirali prav veliko. Na domačem turnirju seveda že pričakujemo bolj realno sliko naše ekipe, ne pa še v celoti, saj bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo, da tehnično in taktično napredujemo, kajti prvi tekmovalni cilj v novi sezono bo malo pred novim letom, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije, je še dodal pomočnik prvega trenerja Gregorja Rozmana, Aljoša Jemec.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji