Krka prvi gost v letu 2017

  Čeprav so kamniški odbojkarji konec lanskega in na začetku letošnjega leta zašli v serijo petih zaporednih porazov, med igralci ni bilo čutiti nervoze. Zavedali so se, da je po seriji napornih tekem prišlo do manjšega padca v formi, za nameček pa so igrali proti kakovostnim ekipam. Kljub temu nikoli ni ugodno izgubiti pet tekem zaporedoma, zato sta bili zmagi proti Ravenčanom, prejšnjo soboto v domačem prvenstvu in v sredo na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, več kot dobrodošli.

  Kakšne posebne panike zaradi serije petih porazov ni bilo. Vsaj jaz nisem zaradi tega čutil kakšnega večjega pritiska. Je pa seveda vsaka zmaga dobrodošla, tudi proti Fužinarju, ki je z novim korektorjem veliko bolj nevaren kot je bil v prvem delu sezone. Sicer pa je na Ravnah vedno neugodno igrati, že zaradi njihove dvorane, za nameček pa so predvsem na prvi tekmi igrali zelo dobro. Na srečo smo zdržali pritisk, medtem ko se je pokalna tekma odvijala bolj ali manj po naših pričakovanjih, se je Domen Kotnik dotaknil zadnjih dveh zmag svoje ekipe, ki je s sredino zmago na Ravnah naredila velik korak proti zaključnemu turnirju pokala Slovenije, ki bo med 17. in 19. marcem v Kranju.

  Zmaga s 3:0 v gosteh je zelo dobra napoved za povratno tekmo, ki bo v Kamniku. Vendar smo tudi na sredini tekme še imeli določene rezerve, predvsem to velja za drugi niz, v katerem ni bilo vse lahko. Morali bi igrati še bolj prepričljivo, da bi niz mirneje pripeljali k srečnemu koncu.

  V soboto bodo Kamničani v svoji dvorani gostili Krko, ki je letošnje državno prvenstvo začela odlično, v zadnjih krogih pa ji ne gre več vse po načrtih. Toda v preteklosti so Novomeščani v Kamniku pogosto igrali dobro, tako da je pred varovanci Gašperja Ribiča vse prej kot lahka tekma.

  Na začetku sezone je Krka resnično igrala dobro, zdaj pa se morda pri njenih igralcih že pozna določena utrujenost ali pomanjkanje zbranosti, prav tako bolj, kot je proti koncu prvenstva, bolj do izraza prihaja kakovost posamezne ekipe. Ampak bolj kot na igro Krke se oziramo nase, na svojo igro. Želimo s tekme na tekmo igrati bolje, sicer pa bo naš glavni kratkoročni cilj zaključni turnir pokala Slovenije, je še dodal Kotnik.

  Medtem ko so si tri ekipe svoje mesto v modri skupini že zagotovile, to so ACH Volley, Calcit Volleyball in Triglav Kranj, so tri kroge pred koncem rednega dela za tri prosta mesta v igri še vedno štiri ekipe. Trenutno so v najboljšem položaju Hočani s 25 točkami, v najslabšem Salonit s petimi manj, prav ti dve ekipi pa se bosta v soboto pomerili med sabo. Medtem ko bo Krka gostovala v Kamniku, bodo Mariborčani gostili Ravenčane.

  Do konca je še kar nekaj tekem, ekipe bodo igrale tudi med sabo, tako da je še prav vse možno. Jaz ne bi izpostavljal nobene ekipe, naj same dokažejo, da si zaslužijo biti v modri skupini. Mi se z drugimi ne obremenjujemo, dvigniti moramo svojo formo, moramo izboljšati svojo igro, proti komu pa bomo igrali, niti ni pomembno, je še dejal 23-letni sprejemalec kamniške ekipe.

  Pari 16. kroga 1. DOL za moške

  Sobota 28. januar: Calcit Volleyball – Krka (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – SIP Šempeter (ŠD Tivoli, 19:30), Hoče – Salonit Anhovo (VŠD Hoče 19:00), Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (OŠ I, 19:00), Maribor – Fužinar SijMetal (ŠD Tabor, 18:00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Krka v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Marko Stošić, Gašper Klobčar.

  Sprejemalci: Sergej Drobnič, Martin Kosmina, David Renko, Valentin Turk.

  Blokerji: Miha Bregar, Grega Erpič, Uroš Erpič, Luka Lindič.

  Korektorja: Luka Brulec, Ivan Vrhovšek.

  Prosti igralec: Gregor Ožbalt.

  Trener: Jože Časar.

   

   

  Komentarji