Korak do zaključnega turnirja

  Fužinar SijMetal – Calcit Volleyball 0:3 (-20, -25, -19)

  Fužinar SijMetal: Stravnik 6, M. Jež 3, Lednik 1, Šavc, Tomaž 6, J. Jež, Vaelntan 7, Rakić 6, Libnik – libero, Dojčilović 20. Trener: Bogdan Veličković.

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob, Novljan 7, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 9, Brulec 5, Lakner, Kotnik 19, Štembergar Zupan 6, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  V razmiku štirih dni sta se kamniška in ravenska ekipa pomerili še enkrat, tokrat v pokalnem tekmovanju. Tako kot v soboto so se tudi tokrat končnega uspeha veselili Kamničani, ki so tokrat zmagali brez izgubljenega niza, vendar so se spet morali pošteno potruditi, da so prišli do občutne prednosti pred povratno tekmo.

  Aktualni slovenski državni prvaki so v prvem nizu do odločilne prednosti prišli šele v končnici, saj so Ravenčani po točki Mateja Tomaža pri izidu 16:17 zaostajali le za točko, po uspešnem napadu Maxsona Guilherma Pereire pa je bilo že 22:17 za Calcit Volleyball. Jan Brulec je poskrbel za prvo zaključno žogo, ki so jo Kamničani, po napaki Radeta Dojčilovića, tudi izkoristili.

  V soboto sta se dva niza končala na razliko, četrti celo z izidom 35:33 v korist kamniške ekipe, ki je bila tudi danes bolj zbrana v končnici izenačenega drugega niza. S točko Tomaža so Ravenčani povedli z 12:9, vodili so še s 23:21, prvi pa so prišli  tudi do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Z dvema zaporednima točkama se je v končnici v gostujoči ekipi izkazal Andrej Štembergar Zupan, pred njim tudi Pereira in Žan Novljan, niz pa se je končal s tremi lastnimi napakami domače ekipe.

  V tretjem nizu so bili ves čas boljši nasprotnik Kamničani, ki so na servis kapetana Andreja Štembergar Zupana povedli s 7:3, prednost štirih točk pa so nato ohranili do končnice niza. Z blokom je žogo za končno zmago prispeval Žan Novljan, podobno kot predhodna niza pa se je tudi tretji končal z lastno napako Ravenčanov.

  Pri Kamničanih je bil v napadu najbolj razpoložen Domen Kotnik, ki je prispeval 19 točk ob 60-odstotni učinkovitosti, tri točke je dosegel tudi z blokom. V ekipi Fužinarja je 20 točk prispeval Rade Dojčilović.

  Danes sta bili na sporedu še dve četrtfinalni tekmi, ACH Volley je doma s 3:0 (18, 17, 22) premagal Panvita Pomgrad, kranjski Triglav pa je bil, prav tako doma, s 3:1 (13, -23, 21, 19) boljši od Hoč. Črnuče ACH I in Krka bosta svojo prvo tekmo odigrala 1. februarja, povratne bodo na sporedu teden dni pozneje.

  Izidi četrtfinalnih tekem pokala Slovenije

  Prve tekme: Fužinar SijMetal – Calcit Volleyball 0:3 (-20, -25, -19), ACH Volley – Panvita Pomgrad 3:0 (18, 17, 22), Triglav Kranj – Hoče 3:1 (13, -23, 21, 19), 1. februar: Črnuče ACH I – Krka (ŠD Gib, 20.00).

  Komentarji