Kranjčani bodo zdaj še nevarnejši

  Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije je imel trener Kamničanov Gašper Ribič nemalo težav s poškodbami in boleznimi svojih varovancev. Eden izmed tistih, ki je bil nekaj časa odsoten, je bil tudi Žan Novljan. Pred boleznijo je bil v odlični formi, na koncu pa ni veliko manjkalo, da bi celo izpustil prvi vrhunec letošnje sezone.

  Ni bilo ravno ugodno, ko sem zbolel, saj sem tudi sam čutil, da sem v dobri formi, dobil sem tudi kar veliko priložnosti za igro, po bolezni pa sem izgubil svoje mesto v prvi ekipi. Veseli me, da sem v finalu pokala dobil priložnost za igro, še bolj pa seveda, da smo ubranili pokalno lovoriko, se je na kratko slavja v Kranju dotaknil 23-letni Novljan.

  Čeprav se običajno zgodi, da ekipa po velikem slavju popusti, se to v kamniškem primeru, vsaj v četrtfinalu končnice državnega prvenstva, to ni zgodilo. Nasprotno, aktualni pokalni zmagovalci so brez večjih težav premagali Panvito Pomgrad. Dobro, resda na prvi tekmi za Sobočane ni igral Aljoša Bogožalec, vendar … Da, to je res, običajno ekipa po takšni zmagi, kot je bila naša v finalu pokala, popusti, tudi pri nas je bilo v prejšnjih letih podobno, letos pa smo se, kot kaže uspeli dobro mentalno pripraviti na tekme, ki so še pred nami. Dejstvo je, da nam je bilo delo na prvi tekmi nekoliko olajšano, ker ni bilo Bogožalca, predvidevam pa, da bi Sobočane tudi z njim premagali, le da ne na tako lahek način.

  Dobro formo bo treba potrditi tudi v nadaljevanju končnice državnega prvenstva. Na poti do finala bodo Kamničanom, tako kot v pokalnem tekmovanju, stali odbojkarji Triglava. Kranjčani so že na domačem turnirju želeli presenetiti Kamničane, kar jim je v prvem nizu tudi uspelo, v nadaljevanju pa so v svoji želji pregoreli. Kar jim ni uspelo v pokalnem tekmovanju, bodo skušali nadomestiti v polfinalu končnice državnega prvenstva, zato bodo še toliko nevarnejši.

  Tudi sam sem prepričan, da bodo naredili vse, da nas premagajo. Naredili bomo vse, da še enkrat dokažemo, kdo je boljši, vsekakor pa ne bomo smeli dovoliti, da bi se razigrali Matej Kk, Jan Planinc, Janko Bregant … Med sabo se zelo dobro poznamo, skrivnosti ni, mislim pa, da bo zelo pomembno, kako bomo vstopili v tekmo.

  V drugem polfinalnem paru bodo odbojkarji ACH Volleyja v soboto gostili Hočane, najprijetnejše presenečenje letošnjega državnega prvenstva.

  Že pred povratno četrtfinalno tekmo v Mariboru sem pričakoval, da bodo Mariborčani izborili tretjo tekmo, vendar so Hočani dokaj gladko zmagali tudi na tej tekmi. Čeprav so v tem paru Ljubljančani favoriti, me ne bi presenetilo, če bodo Hočani namučili tudi njih. Če se jim bodo zvezde malo poravnale, če bo imel ACH slab dan, se lahko domov vrnejo tudi s kakšnim osvojenim nizom, še zlasti nevarni pa bodo v svoji dvorani, je Novljan dejal o drugem polfinalnem paru končnice državnega prvenstva.

  Kamničani bodo drugo polfinalno tekmo končnice 1. DOL za moške igrali v sredo, 5. aprila, v Kranju, Hočani pa bodo ljubljanske odbojkarje gostili dan pozneje. Morebitne tretje tekme bodo na sporedu v soboto, 8. aprila, domačina pa bosta Calcit Volleyball oziroma ACH Volley.

  Para prvih polfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške
  Sobota, 1. april: Calcit Volleyball – Triglav Kranj (ŠD Kamnik, 20:00)
  , ACH Volley – Hoče (ŠD Tivoli, 18:00).
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji