Kdo bo imel več moči?

  Včerajšnja prva četrtfinalna pokalna tekma je postregla z všečno predstavo, s katero sta bila morda manj zadovoljna oba trenerja, saj je bilo na obeh straneh precej nihanj v igri, zato pa so toliko bolj na svoj račun prišli številni gledalci, ki so se zbrali v velikem številu v kamniški športni dvorani. Kamniški odbojkarji so imeli ves čas tekme glasno podporo s tribun in upati je, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone. Žal se jim varovanci Marka Brumna niso oddolžili z zmago, čeprav so bili še ob menjavi strani v petem nizu blizu nje.

  „Ne vem, kako so s svojo igro zadovoljni odbojkarji ACH Volleyja, lahko rečem le, da so moji igralci na trenutke dali svoj maksimum, je pa res, da smo v končnici petega niza spet, zaradi ene ali dveh nepozornosti morda izgubili tekmo. Moram pa reči, da nam zadnja sodniška odločitev ni bila v našo korist in morda nas je to nekoliko iztirilo, je pa res, da so bile pred tem nekatere sporne sodniške odločitve v škodo ACH-ja. Zato ne mislim, da je sodnik odločil tekmo, je pa škoda, da je na koncu sprejel odločitev nase, ki ni bila primerna. Kljub porazu še ni vse izgubljeno, kajti, tudi če bi dobili peti niz, bi na povratni tekmi ravno tako morali zmagati, tako da se za nas zadeva nič ne spremeni. To smo vedeli že pred tekmo. S točko sem zelo zadovoljen, ker nam ta omogoča normalno igro. Zadnjo točko na tej tekmi bomo morali doseči mi, če ne, se bomo poslovili od nadaljnjega tekmovanja,“ je torkovo pokalno tekmo komentiral trener Calcit Volleyballa Marko Brumen.

  Na torkovi tekmi, ki je v tem trenutku za obe ekipi, pomembnejša od jutrišnje prvenstvene, je bila statistika, z izjemo učinkovitosti v napadu, popolnoma na strani domače ekipe, ki je dosegla dva bloka več kot Ljubljančani (enajst), imela nekoliko boljši sprejem (49-odstoten proti 45-odstotnemu), za šest asov naredila trinajst napak, gostje za pet asov pet napak več, Kamničani pa so naredili tudi veliko manj lastnih napak, le 25 proti 38-timi ACH Volleyja. V napadu so bili državni prvaki 46-odstotni, Kamničani pa 42-odstotni.

  „Verjamem, da je bila pokalna tekma gledljiva, še zlasti zaradi rezultata, vendar bi dejal, da mi nismo prikazali tistega, kar znamo oziroma tiste igre, ki smo jo v letošnji sezoni že prikazali. Če bi bilo tako, bi verjetno Kamničane premagali že po štirih ali treh nizih. Želel sem si le, da po prvem nizu, ki so ga Kamničani odigrali odlično, ne bodo držali takšnega pritiska s servisom, s katerim so nam povzročili veliko težav tudi v napadu, toda če potegnem črto, sem lahko vesel, da smo izvlekli zmago na tem težkem gostovanju. Je pa dejstvo, da bo za napredovanje treba zmagati še enkrat. V Tivoliju bomo šli oboji z ničle,“ je po zmagi v Kamniku povedal Matija Jereb, ki je bil pred tremi sezonami s Calcit Volleyballom drugi v državnem prvenstvu, v letošnji pa vodi igro ACH Volleyja.

  Z ničle bosta šli ekipi tudi na jutrišnji prvenstveni tekmi štirinajstega kroga 1. DOL. Vprašanje je, kdo bo imel jutri bolj polne baterije in koga je včerajšnja tekma bolj „načela“.

  „Mislim, da bomo imeli dovolj časa za regeneracijo. Mi smo večinoma igrali le z eno postavo. V rezervi imamo še kakovostne igralce, vendar nekaj podobnega velja tudi za ACH Volley, ki imajo popolnoma svežega Pleška. Edino vprašanje je, kako bo tempo dveh zaporednih težkih tekem zdržal njihov podajalec Jereb, tako da upamo, da bo tudi on imel svojih slabih pet minut, kar bi nam omogočilo, da bi bolje postavljali blok. Upam, da bomo Ljubljančanom vsaj enakovreden nasprotnik,“ je o jutrišnji tekmi povedal Brumen, medtem ko je Jereb dodal: „Bomo videli, kdo bo imel več rezerv, kdo se bo bolje regeneriral in se bo predstavil v boljši luči. Zagotovo bo za oboje pomembna tudi prvenstvena tekma. Morda se v tekmo ne bo šlo ravno na vso moč, temveč bomo iskali šibke točke nasprotnika, ki bi nam prišle prav na povratni pokalni tekmi.“

  Odbojkarji Calcit Volleyballa so v minulih sezonah v dvorani Tivoli vedno igrali dobro. Težko je reči, koliko moči jim je pobrala včerajšnja tekma, zagotovo pa je zanje igrati proti najboljši slovenski ekipi vedno dodatni motiv, zato bodo naredili vse, da jo prvič v letošnji sezoni premagajo. Hkrati bi bila to lepa popotnica za povratno pokalno tekmo, ki bo na sporedu 10. decembra v Tivoliju. Druge tekme štirinajstega kroga se bodo igrale nocoj.

   

  ACH Volley v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Matija Jereb, Jure Kasnik.
  Sprejemalci: Andrej Flajs, Jan Klobučar, Matija Pleško, Bine Slovnik.
  Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purič, Stjepan Jurič, Sem Dolegombai, Mario Koncilja.
  Korektorja: Eric Mohcalski, Danijel Pokeršnik.
  Prosti igralec: Miha Plot.
  Trener: Tomislav Šmuc, pomočnik trenerja: Primož Dirntiš, statistik: Mitja Torkar.


  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Pari 14. kroga 1. DOL moški

  Danes: Panvita Pomgrad – Astec Triglav (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 20:00), Go Volley – Fužinar Metal Ravne (ŠD Balon, Nova Gorica, 19:30), Lunos Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, Maribor, 18:00), Krka – Šoštanj Topolšica (ŠD Marof, Novo mesto, 20:00), jutri: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, Ljubljana, 18:00).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji