Kamničanke v četrtfinalu z Go Volleyjem

  V kamniškem taboru so si želeli, da bi proti ekipi Neukročenih prvič v letošnji sezoni zaigrala tudi njihova zadnja pridobitev, ameriška blokerka Mekana Barnes, vendar žal z njeno registracijo za kamniški klub še ni vse urejeno. Če bo vse po sreči, bo trener Gašper Ribič nanjo lahko računal v soboto, ko bodo Kamničanke v drugem krogu srednjeevropske lige v Celovcu. Tako so povratno tekmo proti Neukročenim, ekipi, v kateri igrajo nekdanje prvoligaške igralke, začele v postavi Zala Krajnc, Petra Vrhovnik, Lana Ščuka, Tamara Borko, Maja Forštnarič, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala. Podobno kot pred štirinajstimi dnevi v Miklavžu so se Neukročene v prvem nizu dobro upirale dvakratnim zaporednim zmagovalkam slovenskega pokalnega tekmovanja, v nadaljevanju tekme, priložnost v domači ekipi je na mestu korektorke dobila tudi Klara Kregar, pa so Kamničanke le unovčile svojo večjo kakovost ter prišle do zanesljive zmage.

  „V prvem nizu smo, kot se nam je v letošnji sezoni že nekajkrat zgodilo, potrebujemo nekaj časa, da se spravimo v neki red, toda v nadaljevanju je bila naša igra vendarle boljša. Škoda, ker še ni mogla igrati Mekana Barnes, kajti tekma s Crveno zvezo v pokalu CEV je vse bližje,“ je po prepričljivi zmagi s 3:0 (21, 11, 15) povedal domači trener Gašper Ribič. V osmini finala, prva tekma bo na sporedu 19. novembra, bodo Kamničanke igrale z Go Volleyjem, ki je v osmini finala izločil Swatycomet Zreče. Drugi četrtfinalni pari so še: Luka Koper – Benedikt ali Kema Puconci (tekma bo na sporedu jutri), Aliansa – Nova KBM Branik in Braslovče UOK Vital Ljubljana.

  Brez obeh svojih prvih sprejemalcev, poškodovanega Gašperja Hribarja, ki si je na pripravah kadetske reprezentance poškodoval gleženj ter odsotnega Žana Bezjaka, je druga moška ekipa Calcit Volleyballa v Kanalu še vodila s 4:2 v uvodnem nizu, nato pa so se po težavah z učinkovitostjo v napadu pojavile še težave na sprejemu in zaostanek za domačo ekipo je hitro naraščal. Tudi v drugem nizu so mladi Kamničani nadaljevali s slabo igro na sprejemu. Po prvem tehničnem odmoru so se Kanalcem sicer približali na dve točki zaostanka (8:10), toda po seriji lastnih napak je bilo njihovega odpora v tem nizu hitro konec. V tretjem nizu so domačini nekoliko spremenili ekipo, priložnost za igro so dobili igralci, ki običajno manj igrajo, vendar je bila kakovostna razlika še naprej na njihovi strani. Končni izid je bil 3:0 (11, 12, 16) za Salonit Anhovo, ki bo v četrtfinalu igral proti ravenskemu Fužinarju. Drugi četrtfinalni pari so še: Go Volley – Sip Šempeter, Calcit Volleyball – ACH Volley ali Astec Triglav (povratna tekma bo na sporedu 11. novembra) in Panvita Pomgrad – Šoštanj Topolšica.

  „Podobno kot na prvi tekmi v Stranjah so Kanalci tudi na nocojšnji tekmi igrali zbrano do konca in nas niso podcenjevali. Mi smo igrali preveč v strahu in bojazljivo, imeli smo težave na sprejemu, pa tudi na drugih elementih igre nismo bili ravno prepričljivi. Z Gašperjem in Žanom bi bil morda naš odpor boljši, vprašanje pa je, ali bi jim lahko vzeli niz,“ je po tekmi v Kanalu povedal Gregor Hribar, trener druge moške ekipe Calcit Volleyballa.

   

  Izidi povratni tekem osmine finala pokala Slovenije

  Ženske: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_pokal_Z

  Moški: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

   

  Komentarji