Kamničanke se nadejajo presenečenju

  Mariborčanke so svojo letošnjo evropsko pot začele v kvalifikacijah lige prvakinj, kjer so v tretjem krogu morale priznati premoč močni poljski ekipi Developres SkyRes Rzeszow. V podobnem položaju, kot so bile letos odbojkarice Nove KBM Branika, so bile lani Kamničanke, ki so v kvalifikacijah naletele na italijansko ekipo Liu Jo Nordmeccanica Modena. Italijanska ekipa je bila zanje premočna, v pokalu CEV pa so nato izgubile še z Mariborčankami, ki so letos v vlogi favoritinj, saj že nekaj sezoni igrajo skorajda v isti zasedbi.

  Z izjemo Saše Planinšec, ki je letos odšla v Nemčijo, Nova KBM Branik igra že nekaj let v podobni sestavi. To je tudi njena največja moč, se pravi kompaktnost, homogenost in seveda ne smemo pozabiti na njihovo najbolj nevarno navezo, Najdič – Mlakar, ki že vrsto let igrata skupaj in se dobro poznata. Dejstvo je tudi, da bomo igrali proti ekipi, ki ima v svojih vrstah najboljšo korektorko mladinskega svetovnega prvenstva do 23 let v Ljubljani, ceni mariborsko ekipo Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

  Toda odbojka je kolektivni šport in na koncu tekme običajno vendarle odloča kolektiv. Proti vsaki ekipi skušamo igrati svojo igro in izkoristiti svoje priložnosti. Tako bo tudi proti Braniku. Vemo, da bo težko, vendar se bomo na to pripravili. Tekma se bo začela z 0:0, na drugi strani bo sedem igralk, na naši sedem in počakajmo do zadnje žoge, pa bomo videli, kaj bo prinesla tekma. Najbolj pomembna zadeva bo, pa to ne velja samo za sredino tekmo, kako bomo vstopili v tekmo, kako bomo odreagirali v posameznih trenutkih, ali bomo našli prave rešitve. Skratka, morali bomo odigrati kar najbolje, vseh trinajst igralk in oba z Aljošo Jemcem bomo morali imeti v pravem trenutku prave rešitev. Samo na ta način se lahko nadejamo pravega izida, je še dodal Rozman, ki bi veliko raje videl, če bi s svojimi varovankami aktualne državne prvakinje v pokalu CEV gostili v Kamniku.

  Medtem ko Mariborčanke že nekaj let igrajo v podobni sestavi, se je naša ekipa v primerjavi z lansko zelo spremenila in je tudi veliko mlajša, kar nekaj naših igralk pa do zdaj še ni igralo evropskih tekem. Toda čeprav je vloga favoritinj na strani Nove KBM Branika, se ne bomo predale. Če bomo prikazale svojo najboljšo igro, ki smo jo v danem trenutku spodobne igrati, se lahko nadejamo presenečenja, pa pred tekmo z lani najboljšo slovensko ekipo razmišlja Katja Mihevc, odbojkarica Calcit Volleyja, ki je svojo prvo pokalno lovoriko v ženski konkurenci osvojil prav v šempetrski športni dvorani v sezoni 2012/13.

  Povratna tekma bo v sredo, 10. januarja, prihodnje leto v Mariboru. Tri dni pred tem se bosta ekipi v dvorani Lukna pomerili še v srednjeevropski ligi, že v petek, 22. decembra, pa v finalu Pokala Slovenije, a le, če bosta dan prej uspešni v polfinalu zaključnega turnirja v Hočah.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matej Klanšek Velej

  Komentarji