Kamničani začeli s pripravami

  V primerjavi z minulo sezono, v kateri so kamniški odbojkarji osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu, v finalu končnice so z 1:3 izgubili proti ACH Volleyju, v ekipi ne bo več obeh prvih blokerjev, Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja. Oba sta se poslovila od aktivnega igranja odbojke in se posvetila službi, kamniške vrste pa sta zapustila tudi Tine Kvas, ki je prestopil v soboško Panvito Pomgrad in mladinski reprezentant Sergej Drobnič, ki bo kariero nadaljeval v novomeški Krki.

  Oba izkušena blokerja, Brusa in Stavbarja, bodo skušali nadomestiti Jure Lakner, ki se po letu dni igranja za Astec Triglav vrača v matični klub in dvam lada, nadarjena in visoka odbojkarja, mladinski reprezentant, 213 cm visoki Sašo Štalekar, ki je do zdaj igral za Mislinjo in deset centimetrov manjši Matic Videčnik. Ob Janu Brulcu bo drugi podajalec v ekipi Jani Konjedic, do zdaj igralec Go Volleyja, prišel pa je tudi sprejemalec David Renko, ki je do zdaj igral za Mokronog.

  Na prvem treningu, pravzaprav je šlo za testiranje, sta manjkala oba reprezentanta, ki sta bila v ponedeljek sicer prosta, toda že v sredo nadaljujeta z reprezentančnimi pripravami, zato je prav, da se nekoliko odpočijeta. Sicer pa so se novinci, predvsem velja to za Konjedica, Štalekarja in Videčnika zelo izkazali s svojimi telesnimi predispozicijami, še zlasti to velja za Štalekarja, ki ima neverjetne predispozicije, tako da nanje resno računamo. Mislim, da bomo tudi v novi sezoni imeli kakovostno ekipo, če se bo novim blokerjem uspelo naučiti tega posla kot je treba, bo to zelo v redu. Drugi so isti kot lani in pričakujem, da bodo vsi še napredovali. Nekateri med njimi so prišli zelo dobro pripravljeni, predvsem Žiga Štern in Andrej Štembergar Zupan, pa tudi Domen Kotnik, drugi nekoliko manj. Predvsem Žanu Novljanu se pozna, da je imel po koncu sezone kar nekaj operacij zaradi težav s prstom na roki,” je po ponedeljkovem uvodnem treningu dejal Marko Brumen, ki bo tudi v letošnji sezoni s svojim pomočnikom Alešem Hribarjem vodil Calcit Volleyball.

  V prvem tednu priprav bodo imeli Kamničani treninge le enkrat dnevno, s prihodnjim tednom bodo prešli na treninge dvakrat dnevno. Z ekipo je tudi kondicijski trener Dalibor Todorovič, ki je do zdaj deloval v Žirovnici. Do začetka prvenstva bodo igrali vrsto pripravljalnih tekem, nastopili pa bodo tudi nekaterih turnirjih (Kanal, Žirovnica, Kamnik).

  V prvem krogu domačega prvenstva bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v svoji dvorani gostili novinca v ligi SIP Šempeter, že v drugem pa bodo, prav tako v Kamniku, igrali proti ACH Volleyju. Kamničani bodo po letu dni odsotnosti spet igrali tudi v pokalu Challenge. Sredi novembra jih čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij, ko se bodo pomerili s slovaško ekipo Spartak Myjava, prijavljeni pa so tudi v srednjeevropski ligi, kjer pa za zdaj še ni znano, v kakšni obliki bo v letošnji sezoni tekmovanje sploh potekalo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji