Kamničani v Mariboru za finale

    Kamničani so se na zaključni turnir uvrstili kot drugouvrščena ekipa polfinalnega turnirja, tako da se bodo v Mariboru najprej pomerili s Salonitom iz Kanala, ki je bil prav tako drugi na drugem polfinalnem turnirju. V drugi tekmi turnirja bosta med sabo igrala zmagovalca obeh polfinalnih turnirjev, Maribor in KekoOprema Žužemberk, zmagovalec dvoboja pa se bo uvrstil na finalno tekmo v Šoštanju. Če bodo Kamničani premagali Kanalce, jih nato čaka obračun s poražencem druge polfinalne tekme. Ekipa, ki bo v tem dvoboju slavila, bo v Šoštanju igrala za končno prvo mesto, poraženca pa čaka tekma za tretje mesto z ekipo, ki bo izgubila dvoboj drugouvrščenih ekip polfinalnih turnirjev.

    Sistem tekmovanja je resda nekoliko zapleten, vendar se Jure Sitar in njegovi varovanci s tem ne obremenjujejo. V letošnji sezoni so resda že trikrat izgubili s Kanalci, dvakrat z Žužemberčani, enkrat pa so bili boljši od njih Mariborčani, toda …

    Menim, da se na takih tekmah lahko naredi marsikaj … Proti Salonitu smo vedno igrali težke tekme, in čeprav smo trikrat izgubili, so bile vse naše medsebojne tekme izenačene. Maribor nas je na polfinalnem turnirju premagal z 2:1, kar pomeni, da imamo tudi proti njim možnosti za zmago, še zlasti, če bomo taktično dobro igrali proti njihovemu najboljšemu igralcu Bračku, najboljšemu posamezniku te generacije v Sloveniji. Zame so prvi favoriti za zmago Žužemberčani, je pred turnirjem v Mariboru dejal Jure Sitar, trener dečkov Calcit Volleyballa.

    Za Calcit Volleyball bodo v Mariboru igrali: Nik Mujanovič, Miha Okorn, Timotej Krt, Gregor Frece, Luka Blaževič, Aleks Bogataj, Uršič, Enej Sladič, Jakob Drolc, Babnik, Miha Škrinjarič in Matevž Šarec.

    Komentarji