Kamničani uspešni v Kanalu

  Salonit Anhovo – Calcit Ljubljana  1:3 (18, -22, -22, -21)

  Kanal – Športna dvorana Kanal. 200 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Šoštanj).

  Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarič, Komel 17, Karnel 1, Kovačič, Dos Santos 11, Jerončič, Čabarkapa 19, Okroglič, Krivec 2, Tomić 10, Savičić. Trener: Leon Schilling

  Calcit Volleyball: Hribar – libero 1, Novljan 4, T. Štern 17, Vidmar 6, Štembergar Zupan 7, Brulec 2, Lakner, Kotnik 24, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  V lanski sezoni so bili v državnem prvenstvu kamniški odbojkarji za mesto pred Kanalci, prav tako so dobili vseh šest medsebojnih dvobojev. Toda v letošnji sezoni so domači odbojkarji močnejši za tri povratnike, izkušena Alana Komela in Sašo Gadnika, ki pa ga ni bilo v postavi ter Daliborja Tomića, ki ima za sabo tudi že nekaj let igranja v najboljši slovenski ligi. Začetek sezone za Kanalce morda ni bil najboljši, saj so le z minimalnim izidom premagali doma Krko in v gosteh Fužinar Metal, na drugi strani so Kamničani po prepričljivi zmagi proti Šempetranom v derbiju drugega kroga namučili ACH Volley.

  Varovanci Marka Brumna so v dvoboj s Kanalci, s katerimi so v pripravljalnem obdobju igrali dvakrat, enkrat zmagali in izgubili, začeli v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. Na drugi strani je domači trener Leon Schilling tekmo začel z Luko Krivcem, Dejanom Čabarkapo, Juretom Okrogličem, Alanom Komelom, Urbanom Česnikom, Israelom Dos Santosom in prostim igralcem Andrejem Kovačičem.

  Prvi niz je minil v znamenju razigrane domače ekipe, predvsem Alana Komela, ki si je že do prvega tehničnega odmora priigrala šest točk prednosti, po vrnitvi na igrišče je svojo prednost povečala še za dve točki (11:3). Čeprav je Marko Brumen, trener Kamničanov, vzel polminutni odmor, Tončka Šterna zamenjal s Primožem Vidmarjem, Kanalci niso popuščali. Ko so z blokom Urbana Česnika v končnico niza vstopili z izidom 21:13, je bil niz že odločen. Zmago domače ekipe je potrdil Komel, ki je v tem nizu dosegel kar osem točk.

  Drugi niz se je začel v znamenju Tončka Šterna, ki se je ob koncu prvega niza vrnil v igro. Slovenski mladinski reprezentant je s tremi zaporednimi točkami Calcitovcem priigral pet točk prednosti (14:9), v nadaljevanju niza se mu je v napadu pridružil še Domen Kotnik. V domači ekipi je korak z gosti držal le Komel, vendar je bilo to premalo, da bi prišlo do preobrata. Zadnjo točko za izenačenje v nizih je dosegel Kotnik.

  Tretji niz je imel podoben potek kot drugi, kamniški odbojkarji so bili ves čas v vodstvu, z blokom Matica Videčnika so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Do drugega so se jim Kanalci približali na točko zaostanka, z menjavo Andreja Štembergarja Zupana z Vidmarja se je tehtnica dokončno prevesila na stran gostov. Domačini so na 18. točki izid še izenačili, toda prav preko Vidmarja in Šterna je Calcit povedel z 2:1 v nizih.

  V četrtem nizu so bili dolgo v prednosti domači odbojkarji, ki so po napaki Jana Brulca povedli z 11:7. Z asom Kotnika so Kamničani izid na 13. točki izenačili, z blokom Česnika so nato Kanalci še enkrat povedli za tri točke (18:15), toda po bloku Kotnika je bil nekaj trenutkov pozneje izid že izenačen (18:18). Razigrani Kotnik je imel v končnici tekme tudi največ zaslug za nove tri točke Calcit Volleyballa.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa:  V prvem nizu je Komel proti nam odigral simultanko, za nas je bil nedotakljiv. Ko smo ga v nadaljevanju tekme uspeli zaustaviti, je šla naša igra samo še navzgor. Sama tekma je bila povprečna, toda če bi v naši ekipi koga pohvalil, bi oba naša blokerja, še zlasti Videčnika, ki je dosegel pet blokov, pa tudi sicer smo bili veliko boljši v tem elementu igre.

  Miloš Grilanc, športni direktor Salonit Anhovega: V prvem nizu je blestel Komel, svoje sta dodala še Dos Santos in Čabarkapa in to nam je prineslo zmago. V nadaljevanju je začel Calcit bolj pritiskati s servisi, oddaljil nas je od mreže in posledično smo naslednja dva niza ostali praznih rok. Četrtega smo dobro začeli, žal pa nismo zdržali do konca.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji