Kamničani upravičili vlogo favorita

  Calcit Volleyball – Lunos Maribor 3:0 (20, 18, 13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 150 gledalcev. Sodnika: Atanasov (Kranj) in Klinar

  (Žirovnica).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan, T. Štern 13, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan,

  Brus 6, Kvas, Stavbar 7, Kotnik 12, Ž. Štern 13, Brulec 3. Trener: Marko Brumen.

  Lunos Maribor: Dukarič – libero, Mlakar 4, Virtič, Plesec 6, N. Zidar 3, Košenina 3, Donik 6,

  Škorc – libero, Uremovič 5. Trener: Sebastijan Škorc.

   

  V letošnji sezoni so bili mariborski odbojkarji ob ACH Volleyju in Panviti Pomgradu edina ekipa, ki so že premagali Kamničane – to je bilo v prvem delu sezone -, z uspešnimi igrami pa so nadaljevali tudi v zeleni skupini, v kateri so prepričljivo osvojili prvo mesto. Že zato jih v kamniškem taboru niso podcenjevali, čeprav so Škorčevi varovanci v Kamnik prišli le z devetimi igralci. Rok Zidar je zbolel, dva svoja igralca pa je trener in igralec mariborske ekipe raje poslal na tekmo 3. DOL. Na drugi strani mreže domači trener Marko Brumen ni imel težav z zdravjem svojih igralcev, prvo četrtfinalno tekmo končnice pa je začel z Janom Brulcem, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. Škorc, sicer prosti igralec mariborske ekipe je dvoboj s Kamničani začel z Nejcem Zidarjem, Vasjo Plescem, Žigo Donikom, Urošem Mlakarjem, Filipom Uremovičem in Alanom Košenino. Z blokom Košenine so gostje povedli s 6:3, toda na prvi tehnični odmor so po dveh zaporednih blokih Stavbarja in uspešnem napadu Tončka Šterna z dvema točkama prednosti odšli domači odbojkarji. Na dvanajsti točki so Mariborčani izid izenačili, z asom Neja Zidarja pa povedli (13:12). Domači trener je namesto Štembergar Zupana v igro poslal Žigo Šterna, ki je s serijo dobrih servisov svoji ekipi prinesel prednost treh točk (17:14). Pred vstopom v končnico so se Mariborčani domačinom še enkrat približali na točko zaostanka (20:21), toda na servis Stavbarja, zadnjo točko so dosegli z asom, so odbojkarji Calcit Volleyballa slavili v uvodnem nizu.

  Tudi v drugem nizu so gostje – namesto Škorca je na mestu libera dobil Tomo Dukarič , tokrat z blokom Mlakarja, povedli s 6:3, vendar so za razliko od prvega niza zadržali svojo prednost do izida 9:6. Na deveti točki so z blokom Žige Šterna Kamničani izid izenačili, nato pa z blokom Stavbarja prvič v drugem nizu povedli (12:11). Po polminutnem odmoru gostov je imel Brus še štiri servise in Calcit Volleyball je ob drugem tehničnem odmoru že imel prednost petih točk, ki jo je do konca niza, zadnjo točko je dosegel Tonček Štern še povečali.

  Z dobro igro so domači odbojkarji nadaljevali tudi v tretjem nizu, ko so na servis Brulca povedli s 5:0, zato je Škorc s svojim pomočnikom Alenom Kranjcem vzel polminutni odmor. A tudi to ni pomagalo gostujoči ekipi, ki je že z uvrstitvijo v četrtfinale končnice več kot izpolnila svoje letošnje cilje, kajti z dvema asoma Žige Šterna so jim Kamničani ob drugem tehničnem odmoru pobegnili za sedem točk. S tem je bil tretji niz, s tem pa tudi zmagovalec prve četrtfinalne tekme končnice že bolj ali manj odločen. Do izraza je prišla večja kakovost kamniške ekipe, ki se v letošnji sezoni odkrito spogleduje s finalom končnice. Za zdaj so na dobri poti, toda do uresničitve cilja bodo morali še enkrat premagati Mariborčane, morda žena sredini drugi tekmi v Mariboru, biti uspešni v polfinalu, potem pa … A kot rečeno, njihovaprva naslednja tekma bo v sredo v Mariboru. S tremi zaporednimi asi se je pred odhodom na drugi tehnični odmor izkazal Tonček Štern, ki je z asom tudi končal nocojšnjo tekmo v Kamniku.

   

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyball: Držali smo se dogovorov, predvsem smo bili uspešni v igri v obrambi, blok – obramba, ko smo jim uspešno zapirali udarne strani napada, tako da so bili prisiljeni v iskanje redkih možnih kotov, pri čemer so veliko grešili. Mislim, da tudi niso bili preveč razpoloženi za igro. Nam je šlo na roke to, da se je Škorc zamenjal, ampak to niti ni pomembno, saj smo mi svoje delo korektno opravili. Pohvalim lahko celotno ekipo na čelu z Žigo Šternom, ki je vnesel lep preobrat, ko je vstopi v igro.

  Sebastijan Škorc, trener in igralec Lunos Maribora: Le na začetku prvega niza smo še držali ritem Kamničanov, v nadaljevanju pa nas ni bilo na sprejemu, ni nas bilo v napadu in to je bila ena naših slabših tekem v letu 2015. Ali smo pregoreli, ali je to posledica bolezni, s katero smo se soočali v zadnjem času ali pa tudi ta odmor, ko dva tedna nismo nič igrali, bomo videli že v sredo na povratni tekmi v Mariboru. Tudi Calcit ni blestel, vendar mu tega tudi ni bilo treba, saj smo mi igrali preslabo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji