Kamničani tokrat za ACH Volleyjem

  Kamničani so na dnevu kanalske odbojke v spomin na Vojca prvo tekmo turnirja proti Salonitu začeli z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in Klemnom Hribarjem na mestu prostega igralca. Prva dva niza so dobili brez večjih težav s solidno igro večine igralcev, v tretjem nizu pa je v igro namesto Brulca vstopil Jani Konjedic, Marko Merkun je zamenjal Tončka Šterna, Primož Vidmar Andreja Štembergar Zupana, a so tudi v tej postavi bili boljši od domače ekipe.

  Na drugi tekmi proti aktualnim državnim prvakom je Brumen tekmo začel z Brulcem, Vidmarjem, Kotnikom, Novljanom, Videčnikom in Štembergar Zupanom. V izenačenem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani ljubljanski odbojkarji, ki so v drugem na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, vendar so jih Kamničani ulovili, niso pa izkoristili dveh zaključnih žog. Tudi v drugem nizu so bili v še eni izenačeni končnici spet bili boljši varovanci Bogdana Kotnika. Brumen je v tem nizu Štembergar Zupana zamenjal s Tončkom Šternom, v igro pa je namesto Hribarja na mestu prostega igralca vstopil David Renko. V tretjem nizu so priložnost dobili še Jani Konjedic, Marko Merkun in Jure Lakota, ki je igral že v prvem in drugem nizu in se izkazal s servisi, so še enkrat dobili odbojkarji ACH Volleyja.

  Točke za Calcit so dosegli: Novljan 6, T. Štern 6, Vidmar 12, Štembergar Zupan 7, Lakner 2, Kotnik 4, Ž. Štern 1, Videčnik 3, Merkun 4.

  S turnirjem sem na splošno zadovoljen, igralci so imeli svoje dobre, a tudi slabe trenutke. Nekateri so svojo nalogo opravili solidno, drugi bodo svojo igro morali popraviti. Toda, če bomo želeli v prvenstvu in pokalu priti najmanj do finala, bomo morali igrati bolje, je turnir na kratko ocenil Brumen, trener kamniške ekipe.

  Na zadnji tekmi turnirja so Ljubljančani slavili v prvem nizu, si s tem zagotovili končno prvo mesto, v drugem in tretjem pa so bili boljši Kanalci, vendar so se morali na koncu zadovoljiti s tretjim mestom. Najbolj učinkovita igralca v domači ekipi sta bila Sašo Gadnik in Jure Okroglič s 15 točkami, pri gostih pa zamejski Slovenec Jernej Terpin s 16.

  Kamničani se bodo svojim navijačem v novem državnem prvenstvu prvič predstavili že v soboto, 3. oktobra, ko bodo ob 19. uri gostili Šempetrane. Že dva dni pozneje bodo v Tivoliju igrali prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem, kajti konec prihodnjega tedna jih čaka prvi turnir v prenovljeni srednjeevropski ligi, ko bodo igrali v Innsbrucku. Tekma z Ljubljančani bi sicer morala biti v Kamniku, vendar sta se ekipi dogovorili, da bo prva tekma rednega dela prvenstva v Tivoliju, druga pa v Kamniku.

  Izidi turnirja v Kanalu
  Salonit Anhovo – Calcit Volleyball 0:3 (-20, -22, -20), ACH Volley – Calcit Volleyball 3:0 (25, 27, 20), Salonit Anhovo – ACH Volley 2:1 (-22, 23, 23).

  Vrstni red: 1. ACH Volley 4 (4:2), 2. Calcit Volleyball 3 (3:2), 3. Salonit Anhovo 2 (2:4).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Komentarji