Kamničani še do enajste zmage

  Calcit Volleyball – Hoče 3:1 (-15, 21, 22, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Markelj (Bled), Dugar (Kanal).

  Calcit Volleyball: Štalekar 8, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek, Okroglič 14, Vidmar 3, Pereira 19, Brulec 8, Lakner, Štembergar Zupan 8, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Hoče: Škorc – libero, Crnjanski 24, Orthaber – libero, Šijanec 4, M. Planinšič, Špindler, Lobnik, Franc 7, Repa, Vovk 5, Berglez, Radović 23, U. Planinšič, Zidar.

  Hočani so v prvem delu državnega prvenstva v svoji dvorani pošteno namučili Kamničane, ki so do zmage prišli šele v tie-breaku. Med tednom so bili aktualni slovenski pokalni zmagovalci na težkem gostovanju v Franciji, kjer so v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV morali priznati premoč Toursa, utrujenost pa se jim je predvsem poznala v uvodnem nizu, ki so ga visoko izgubili. V nadaljevanju so strnili svoje vrste ter prišli še do svoje enajste zmage v 1. DOL.

  Prvi niz se za domače odbojkarje ni začel najbolj obetavno. Ob ne najboljšem sprejemu in velikim številom lastnih napak so na prvi tehnični odmor odšli z zaostankom štirih točk, še večji, 6:12, je bil po uspešnem napadu Srba Miomirja Crnjanskega, ki je ob rojaku Branislavu Radoviću predstavljal največjo nevarnost za domačo ekipo. Na drugi tehnični odmor so Hočani odšli že s prednostjo sedmih točk. Kamničani so se jim s točkama Jana Brulca še približali na štiri točke zaostanka (13:17 in 14:18), nato pa so gostje na servis Crnjanskega dosegli kar šest zaporednih točk, zadnjo Timotej Franc.

  V drugem nizu so Kamničani popravili svoj sprejem, boljši je bil tudi njihov servis, veliko je k temu pripomogel Andrej Štembergar Zupan, ki je v igro vstopil ob koncu prvega niza, ki je svoj delež prispeval tudi v napadu. Do prve občutnejše prednosti so domačini prišli po dveh zaporednih napadih Žana Novljana, ko so gostom pobegnili na 14:10, vendar so se jim Hočani po novi uspešni akciji Crnjanskega približali na točko zaostanka (15:16). Vendar do napete končnice ni prišlo, Primož Vidmar je poskrbel za štiri zaključne žoge za izenačenje v nizih, po napaki Franca so Kamničani izkoristili drugo.

  Tudi tretji niz je prinesel izenačeno igro. Hočani, ki so bili nevarnejši na servisu, kjer so delali tudi manj napak, so še vodili z 9:8, Maxson Guilhermo Pereira, Brazilec v vrstah Calcit volleyballa in Jure Okroglič pa sta domači ekipi prinesli prednost štirih točk (17:13). Še bližje vodstvu z 2:1 so bili Kamničani po točki Štalekarja (20:15), toda odlična Crnjanski in Radović sta goste spet vrnila v igro, da do preobrat ni prišlo pa je poskrbel Pereira.

  V četrtem nizu so gostujoči odbojkarji zadnjič vodili pri izidu 6:5, z asom Okrogliča, pred tem sta se z blokom izkazala Štalekar in Jan Brulec, so Kamničani povedli z 10:6. Razpoloženi Brulec, ki je dobro razigral soigralce, uspešen pa je bil tud v napadalnih akcijah, je domačine popeljal do vodstva z 12:7, prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. Hočanom se do konca tekme na manj kot tri točke ni več uspelo približati, z asom pa jo je zaključil Pereira.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Ker ima Matic Videčnik manjše težave s hrbtom, smo se odločili, da ga odpočijemo, vendar ga je Žan Novljan dostojno zamenjal. Poznala se nam je utrujenost od potovanja v Francijo, vendar je bila na drugi strani tudi zelo kakovostna ekipa, v kateri sta izstopala oba tujca. Čeprav servis ni bil na naši strani, se nam je na koncu uspelo prebiti do zmage, po izgubljenem nizu pa smo popravili učinkovitost v napadu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji