Kamničani jutri na Slovaškem

  Po le minimalni zmagi ACH Volleyja v sedmem krogu 1. DOL za moške v Murski Soboti in porazu z Astec Triglavom v šestem krogu, so kamniški odbojkarji z istim številom točk kot aktualni državni prvaki trenutno prva ekipa državnega prvenstva.

  Težko je reči, ali je to za nas dobro. ACH Volley ima očitno v tem trenutku težavo s tem, da igra v ligi prvakov, zato se njegovi igralci, kot kaže, težje motivirajo na domače prvenstvo. Dejstvo je, da gre še vedno za najboljšo slovensko ekipo, z najboljšimi igralci, vendar morajo tudi oni igrati blizu maksimuma, če želijo biti res najboljši, kajti že, če igrajo z 90-odstotki, niso več tako prepričljivi in se znajdejo v težavah. Mi imamo v tem trenutku morda celo kakšno točko več, kot smo načrtovali, vendar to prvo mesto prav nič ne pomeni. Ne smemo pozabiti, da je bil pred nekaj sezonami Calcit Volleyball že v podobnem položaju, ko je bil po rednem delu državnega prvenstva celo prvi, na koncu pa je izgubil v četrtfinalu končnice, je navkljub prelepemu pogledu na prvenstveno lestvico z obema nogama na tleh Marko Brumen, trener kamniških odbojkarjev, pred katerimi je izredno naporen mesec. Začel se bo že z jutrišnjo tekmo na Slovaškem, končal pa s povratno četrtfinalno tekmo proti Salonitu 9. decembra v Kanalu.

  V tem trenutku Kamničani razmišljajo le o slovaški ekipi, ki bo v letošnji sezoni njihov tekmec tudi v srednjeevropski ligi. Spartak je na prvem turnirju v Pliberku izgubil proti domači Posojilnici Dobu z 0:3, s 3:2 pa je premagal zagrebško Mladost.

  Na osnovi nekaj video posnetkov je težko govoriti o kakovosti nasprotne ekipe, vendar bi dejal, da smo boljši od njih. Njihova ekipa ni najvišjega evropskega ranga, zato bi se morali z njimi enakovredno kosati in upam, da bomo na koncu tudi uspešni. Toda šele, ko jih bomo videli v živo, bo jasno kaj več in koliko so v resnici dobri. Imamo tri njihove tekme, nekaj imamo tudi ustnega izročila, mislim, da o njih vemo dovolj. Če bomo mi prikazali dobro igro, če bo Tonček Štern razpoložen, se lahko nadejamo uspeha že na prvi tekmi, sicer pa bi na dveh tekmah morali biti boljši od njih, meni Brumen, ki tudi na Slovaškem še ne bo mogel računati na Andreja Štembergar Zupana, a bo kamniški kapetan prisoten na tekmi. V Mariboru ga je zelo dobro zamenjal Primož Vidmar, razveseljivo je, da se je vrnil tudi Žiga Štern.

  Vidmar je odigral zelo korektno tekmo, z njegovo igro sem bil popolnoma zadovoljen, še zlasti, če upoštevamo, da je do zdaj igral na drugih igralnih mestih. To ni majhna sprememba, ki jo je moral narediti, čeprav je res, da smo ga že lani sistematično pripravljali na to, da bo letos sprejemalec. Sicer pa je pred nami resnično pomemben mesec in tudi formo smo načrtovali tako, da bi morali biti najboljši. Upam le, da bodo vsi igralci zdravi, je še dodal trener Calcit Volleyballa.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Komentarji