Kamničani do točke v Kanalu

  Salonit Anhovo – Calcit Volley 3:2  (-22, 22, 18, -20, 14)
  Kanal
  – Športna dvorana Kanal, 250 gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj).
  Salonit Anhovo: Ilić 7, Česnik, Šarić – libero, Jereb 6, Karnel, Drobnič 6, Basaneže 5, Kovačič, Čabarkapa 24, Gadnik 20, Tomić 7, Vrtovec. Trener: Andrej Urnaut.
  Calcit Volley: Pereira 21, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 10, Ratek, Gil 7, Vidmar, Okroglič 12, Štalekar 9, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan 18. Trener: Gašper Ribič.
  Pred začetkom letošnje sezone so se kanalski in kamniški odbojkarji pomerili dvakrat. V Kamniku sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, na povratni tekmi v Kanalu pa so bili boljši varovanci Andreja Urnauta, ki je letos spet sedel na klop Salonita. Tudi prva njihova medsebojna uradna tekma v letošnji sezoni je bila izenačena, končala se je šele po 134 minutah igre, zmage pa so se veselili domači odbojkarji, ki so ubranili zaključno žogo Kamničanov. Če bo šlo v pokalnem tekmovanju vse po napovedih, se bosta ekipi spet pomerili v četrtfinalu.
  V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodili odbojkarji Calcit Volleyja, ki so tekmo začeli v postavi Radoslav Gil, Jure Okroglič, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Sašo Štalekar, Maxson Pereira in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. Vseeno so obakrat na tehnični odmor s točko prednosti odšli domači odbojkarji, pri katerih je bil v napadu nezaustavljiv Dejan Čabarkapa. V končnici niza so Kamničani po zaslugi Štembergar Zupana prišli do treh točk prednosti (21:18), ki so jo ohranili do konca niza. Pereira je poskrbel za prvo zaključno žogo, drugo pa je izkoristil Okroglič, ki je lani v Calcit Volley prišel prav iz Salonita.
  Drugi niz se ni začel po kamniških željah. Še naprej je bil v domači ekipi v napadu odličen Čabarkapa, svoje je dodal še Đorđe Ilić, kar je bilo dovolj za kanalsko vodstvo s 17:12. Štembergar Zupan je gostom vlil nekaj upanja za preobrat, saj so se domačinom približali le na dve točki zaostanka (19:21), še bližje pa so bili po točkah Okrogliča in Pereire (22:23), toda dve lastni napaki sta bili na koncu usodni za varovance Gašperja Ribiča.
  V tretjem nizu so Kamničani domačinom pobegnili že za štiri točke (10:6), vendar so Kanalci na servis Matije Jereba, ki je pred leti nosil dres Calcit Volleyja, izid na deseti točki izenačili. S tem pa težav v kamniški ekipi še ni bilo konec, saj je imel Čabarkapa ob pomoči Daliborja Tomića največ zaslug, da so Kanalci povedli s 17:14. Gostom igra nikakor ni stekla, zato pa so bili toliko bolj uspešni domačini, ki so s točko Saše Gadnika prišli do kar sedmih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih in po napaki Okrogliča izkoristili prvo. 
  Tudi začetek četrtega niza je pripadel kamniškim odbojkarjem, ki pa tokrat niso popustili. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, ob drugem so vodili že za pet, in čeprav so se jim Kanalci pred vstopom v končnico približali na točko zaostanka (18:19), do preobrata ni prišlo. Kamničanom so delo nekoliko olajšali kar kanalski odbojkarji sami, ki so v končnici niza naredili kar pet lastnih napak.
  Varovanci Gašperja Ribiča so ob menjavi strani v petem nizu s točko Štalekarja povedli z 9:6, spet pa so bili servisi Jereba tisti, ki so jim povzročili največ težav in z dvema zaporednima asoma domačega organizatorja igre je v vodstvo prišel Salonit (10:9). V še eni napeti končnici je po napadu Pereire Calcit Volley prišel do zaključne žoge za zmago, toda Gadnik in Sergej Drobnič, tudi nekdanji igralci kamniške ekipe, sta bila s tremi zaporednimi točkami najbolj zaslužna za drugo zmago Kanalcev v letošnji sezoni, medtem ko so se Kamničani domov vrnil s točko.
  Izjava po tekmi
  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Salonit ima letos močnejšo ekipo od lanske, ampak to smo tako ali tako vedeli. Kljub temu smo si sami krivi za poraz, igra nam nikakor ni stekla, imel sem občutek, kot da se borimo sami s sabo. Čeprav smo imeli na koncu tudi priložnost, da se domov vrnemo neporaženi, sem zadovoljen tudi s točko.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji