Iz Portoroža s tremi točkami

  Že v prvem nizu so kamniški odbojkarji v športni dvorani Lucija proti ekipi VC Portorož, ki je v prvem krogu s 3:0 v gosteh premagala drugo ekipo Črnuč, z dobrimi servisi in igro v napadu brez večjih težav prišli do vodstva z 1:0. Za nameček so imeli domači odbojkarji veliko težav na sprejemu, tako da do prave igre sploh ni prišlo. V drugem nizu so z nekaj menjavami Portorožani prišli do bolj stabilnega sprejema, medtem ko so Kamničani imeli veliko težav v fazi, ko so imeli servis, ki je bil z blokom v povezavi z obrambo slabši del njihove igre. Toda zato so zelo dobro igrali po svojem sprejemu in kljub slabemu servisu v končnici le prišli do zmage. Pred vstopom v končnico niza so imeli tudi že štiri točke prednosti, a so jih domači nato ujeli, po zaslugi dobrega napada pa so le prišli do zmage tudi v drugem nizu. V tretjem nizu so si podobno kot v prvemu hitro priigrali visoko prednost, tako da je bila tekma pri dvanajsti točki že bolj ali manj odločena. Z novimi tremi točkami so zadržali prvo mesto na prvenstveni lestvici.

  Tekmo proti Portorožanom so začeli Nejc Smrekar, Žan Bezjak, Gašper Hribar, Gregor Ratek, Luka Lazar, Peter Lombergar in prosti igralec Metod Golob. Ob koncu drugega niza je Lazarja v bloku zamenjal Jan Pibernik, ki je bil tudi zelo učinkovit v napadu, tekmo pa je zaključil Tim Zidar.

   

  „Portorož nima slabe ekipe, vendar so imeli tokrat njeni igralci veliko težav na sprejemu, kar smo z dobrim servisom in igro v napadu tudi izkoristili. Ne vem, če smo tako dobro v napadu igrali tudi na tekmah proti Žužemberku v četrtem krogu pokala Slovenije in na uvodu v sezono proti Kočevju, tako da je bil napad res zelo dober. Pohvalil bi vse za igro v napadu in na sprejemu, popraviti pa bo treba še servis ter blok in obrambo, ki je bila danes slabši del naše ekipe, napad pa, kot rečeno, presenetljivo dober,“ je svoje varovance pohvalil trener Gregor Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji