Iz Kopra s polnim izkupičkom

  Ankaran Hrvatini – Calcit Volley  0:3 (-19, -25, -14)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, 100 gledalcev, sodnika: Sever (Brezovica), Srša (Ljubljana).

  Ankaran Hrvatini: Pucer, Krstić 5, Apollonio 1, Pangerc, Angelini 5, Medved – libero, Pavič 6, Cerovac 2, Ražman, Trobec 7, Lucas 7, Barut 1. Trener: Sebastjan Mikša.

  Calcit Volley: Grudina 10, Mihevc 9, Blažič 11, Igličar 7, Mihalinec 9, Zaplotnik 1, Pogačar 3, Zatkovič 2, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 2, Pahor – libero: Gregor Rozman.

  Medtem ko so Kamničanke tekmo uvodnega kroga na željo Ljubljane preložile, so Ankarančanke minulo soboto gostovale v Novi Gorici, kjer so domačemu GEN-I Volleyju odvzele niz in potrdile, da gre za ekipo, ki je v 1. DOL nihče ne bo smel podcenjevati. To je pred današnjim dvobojem dejal tudi Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, predvsem v drugem nizu pa so Ankarančanke s svojo igro to še enkrat potrdile.

  Tudi zahvaljujoč nervoznemu začetku kamniške ekipe, ki je do desete točke naredila pet lastnih napak, so Ankarančanke z asom Lie Angelini povedle z 10:7. Nadaljevanje niza je bilo za Kamničanke, ki so tekmo začele v postavi Eva Pogačar, Pia Blažič, Katja Mihalinec, Tina Grudina, Katja Mihevc, Urška Igličar in Maja Pahor na mestu proste igralke, bolj uspešno. Predvsem so zmanjšale število lastnih napak, pritisnile s servisom, bolj učinkovite pa so bile tudi v napadu. Z asom Grudine so izid na deseti točki izenačile, z uspešnim napadom Blažičeve povedle z 12:11, po servisu Mihevčeve, ki je dosegla tudi dva asa, in dveh zaporednih točk Grudine pa je bilo že 21:14 za Calcit Volley. S tretjo zaključno žogo, v bloku je bila uspešna Mihevčeva, so nato kamniške odbojkarice brez večjih težav dobile uvodni niz.

  V nadaljevanju s domače odbojkarice niso predale. Ob boljšem napadu so z blokom Karin Pavič povedle s 7:4, tik pred odhodom na drugi tehnični odmor pa so s točko Arijane Lucas gostjam pobegnile že za štiri točke (11:15). Na servis Mihevčeve so se jim Kamničanke pred odhodom na drugi tehnični odmor približale na točko zaostanka, Blažičeva in Mihevčeva z blokom pa sta poskrbeli, da so Calcitovke po začetnih 1:0 in 3:2 spet prišle v vodstvo (18:19). V končnici niza so Ankarančanke še enkrat povedle (22:21), v napadu je bila uspešna Lucasova, toda Mihalinčeva in Blažičeva sta v napeti končnici le poskrbeli za vodstvo Kamničank z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so se varovanke Gregorja Rozmana le razigrale. Mihevčeva, Igličarjeva in Blažičeva so poskrbele za vodstvo s 5:0, z novimi petimi zaporednimi točkami, zadnji dve je dosegla Grudina, pa je bila tekma praktično odločena. Na semaforju je bilo že 12:3 za Calcit Volley, ki je imel tudi ob drugem tehničnem odmoru po napadu Helene Mijoč devet točk prednosti. Gregor Rozman je v igro poslal še Ano Zaplotnik in Evo Zatkovič, ki so ohranile visoko prednost, prav mlada Zatkovičeva pa je z dvema zaporednima točkama končala tekmo.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Amanda Peterson je v petek na treningu dobila udarec v koleno, zato je iz varnostnih razlogov ostala doma in ni odšla z nami v Koper. O sami tekmi ni kaj veliko povedati, že pred njo sem dejal, da Ankaran Hrvatini ni naivna ekipa, nam pa se je poznalo, da je bila za nekatere igralke prva tekma v novem dresu in novem okolju. Na koncu je najbolj pomembno, da smo osvojili vse tri točke.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matej Klanšek Velej

   

  Komentarji