Enajst blokov Štalekarja za zmago

  Calcit Volley – KDS-šport Košice  3:0 (14, 19, 21)

  Zwettl – Športna dvorana Zwettl, sodnika: Haas (Avstrija), Milić (Hrvaška).

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 6, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič 10, Štalekar 12, Kvas 1, Lakner, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

  KDS-šport Košice: Vitko – libero, Smolej 2, Lamanec 11, Pizur 4, Šomplak, Bališin 1, Kasperkevič 2, Labik, Kopka 2, Jakubov 1, Haky – libero, Križ 6, Sopko 10, Tesarčik. Trener Richard Vlkolinksy.

  Slovenski pokalni zmagovalci so imeli pred tekmo z lani tretjeuvrščeno ekipo slovaškega prvenstva, ki letos prvič igra v srednjeevropski ligi, nemalo težav z boleznijo in poškodbami igralcev, vendar se je že na začetku sezone pokazalo, da ima trener Gašper Ribič na voljo dovolj kakovostnih igralcev.

  Kamničani so tekmo začeli s Tinetom Kvasom, Juretom Okrogličem, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Sašo Štalekarjem, Maxsonom Pereiro in Klemnom Hribarjem na mestu prostega igralca. Do prvega tehničnega odmora so Ribičevi varovanci Slovakom pobegnili za tri točke, ob boljšem bloku, s tremi bloki se je izkazal predvsem Štalekar, pa so na drugi tehnični odmor odšli že z osmimi točkami prednosti. Calcitovce je v uvodnem nizu odlikoval tudi odličen sprejem, niz pa sta končala Okroglič in Štembergar Zupan.

  Dobro so kamniški odbojkarji nadaljevali v drugem nizu, v katerem so še naprej držali sprejem, v napadu sta se razigrala Pereira in Štembergar Zupan, še naprej pa so bili v bloku previsoki za slovaške napadalce. Z asom Pereire in novim blokom Štalekarja so povedli že z 9:3. V nadaljevanju niza so se jim Slovaki približali na tri točke zaostanka (12:15), vendar je Kvas z blokom poskrbel za mirno nadaljevanje, saj so Kamničani po njegovi točki spet vodili s petimi točkami prednosti (17:12). Zadnjo točko v drugem nizu je prispeval Pereira.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je bil izid do 14:14 še izenačen, nato pa so kamniški odbojkarji izkoristili dve lastni napaki slovaške ekipe in blok Štembergar Zupana za vodstvo s 17:14. Patrik Lamanec in Martin Sopko sta sicer še poskrbela za znižanje izida (19:20), toda Pereira in odlični Štalekar s svojim enajstim blokom na tekmi sta Calcit Volleyju prinesla prve tri točke v letošnji srednjeevropski ligi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji