Calcitovke visoko premagale Avstrijke

  V sredo je trener Gregor Rozman dal priložnost vsem svojim varovankam, ki so brez večjih težav premagale avstrijsko ekipo, težje delo pa jih je čakalo v četrtek, ko so gostovale v Italiji. Tokrat brez Tine Grudine in Urške Igličar, prav tako ni bilo Helene Mijoč, kar so domače odbojkarice izkoristile in slavile v prvih dveh nizih. V tretjem so Kamničanke prikazale boljšo igro, predvsem to velja za servis in blok, kar jim je tudi prineslo zmago. V četrtem nizu so bile spet boljše italijanske B-1 ligašice, ki so dobile tudi skrajšani peti niz.  

  Za to obdobje smo odigrali ravno pravšnji tekmi. Proti Avstrijkam so priložnost dobile vse igralke, tako da so vse igrale približno isto. Videl sem določene zadeve, ki sem jih želel videti, to pa je bil tudi osnovni namen tekme z Avstrijkami, je o sredini tekmi povedal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, o gostovanju v Italiji pa je dejal: Žal z nami ni bilo Tine Grudine, ki je imela družinske obveznosti, Urška Igličar okreva po težavah s hrbtom, medtem ko je Helena Mijoč zbolela. Sama igra na trenutke ni bila slaba, je pa res, da smo bili premalo natančni in zbrani v fazi bloka in obrambe, premalo odločni pa smo bili tudi v napadu. Tudi na servisu, kjer smo sicer dosegli 15 asov, a smo naredili preveč napak. Na prejšnjih tekmah smo bili veliko boljši tudi na sprejemu, vendar vse to lahko deloma pripišemo temu, da smo igrali z Molten žogo, ki ima drugačne karakteristike od Mikase, ki smo je navajeni, predvsem to velja v fazi servis-sprejem.

  Za Calcit Volley so v Vidmu točke dosegle: Katja Mihevc 10, Pia Blažič 13, Katja Mihalinec 10, Ana Zaplotnik 9, Eva Pogačar 1, Manja Jerala 7, igrale pa so še Amanda Peterson, Maja Pahor in Leja Janežič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanešk Velej

   

  Komentarji