Doma bo zdaj igral Vital

  V letošnji sezoni so novogoriške odbojkarice že dvakrat zagrenile življenje odbojkaric Calcita, saj so jih v rednem delu sezone v svoji dvorani premagale, v uvodnem krogu modre skupine pa so jih odščipnile točko. Tudi to je bil razlog, da je bil Gašper Ribič, trener calcitovk zadovoljen z zmago brez izgubljenega niza, še bolj zato, ker je bilo v igri njegovih varovank manj nihanj kot na nekaterih drugih letošnjih tekmah v državnem prvenstvu.

  Rezultatsko smo tekmo odigrali dobro, nekatere stvari pa bomo morali odigrati še boljše. Na koncu moramo biti zadovoljni z zmago, GEN-I Volley v letošnji sezoni sploh še nismo premagali s 3:0, toda to je zdaj za nami. V soboto jo nova tekma, potem pa imamo pet dni, da se pripravimo na zaključni turnir srednjeevropske lige. Do takrat moramo biti čim boljši, se je Ribič le na kratko dotaknil zmage proti novogoriški ekipi.

  V soboto bo še vedno edino ekipo, ki v modri skupini še ni izgubila, na Galjevici čakala ekipa Vitala, ki je sposobna prikazati dobro odbojko. Ne nazadnje so to v letošnji sezoni že nekajkrat dokazale.

  Vsaka tekma je za nas dobrodošla, pa tudi ritem bo kar pravi, saj bomo imeli štiri, pet dni, da se v miru pripravimo do petkovega polfinala. Zagotovo so tekme, če so v ritmu, boljše kot treningi in Vital bo spodobna ekipa. Tokrat bomo igrali pri njih, in če ne bomo igrali od prve točke naprej zbrano, se lahko razigrajo in postanejo nevarne. Čeprav smo bili v tej sezoni že nekajkrat domačini na Galjevici, v njej ne treniramo, ampak samo igramo, vendar smo do zdaj v njej kar dobro igrali, pa se je trener calcitovk dotaknil sobotne tekme z Vitalom.

  Seveda pa Ribič in njegove varovanke vse bolj pogledujejo tudi proti zaključnemu turnirju srednjeevropske lige. Želeli so si, da bi se v njem pomerili z ekipo Linmar Bekescsabai, a se bodo z Madžarkami lahko srečale le v morebitnem finalu. To seveda pomeni, da bodo slovenske aktualne državne prvakinje še tretjič v Mariboru premagati slovenske aktualne pokalne prvakinje, če pa bo tekmovalna komisija OZS prižgala zeleno luč, bo petkova tekma veljala tudi za državno prvenstvo.

  Pričakoval sem, da bo Branik premagal Bekescsabai, vendar je res, da je bila tekma na Madžarskem, tako da je zdaj pred nami slovenski polfinale. Z bankirkami smo letos odigrali že kar nekaj tekem na katerih so odločale malenkosti. Verjetno bo tako tudi tokrat, naredili pa bomo vse, da se uvrstimo v finale, pa je Ribič spregovoril o polfinalnem obračunu srednjeevropske lige z Novo KBM Branikom.

  Že danes bodo v modri skupini bankirke v dvorani Lukna igrale s Koprčankami, ki so med tednom premagale Braslovčanke. V soboto pa bo na sporedu še tekma Novi Gorici.

  Pari 7. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Danes, 4. marec: Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Lukna, 17:00), sobota,5. marec: UOK Vital Ljubljana – Calcit Volleyball (ŠD Galjevica, 19:00), GEN-I Volley – Braslovče (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00).

  Lestvica

  1

  Nova KBM Branik

  26

  5

  1

  17

  3

  2

  Calcit Volleyball

  24

  6

  0

  18

  5

  3

  GEN-I Volley

  15

  3

  3

  11

  12

  4

  Luka Koper

  10

  2

  5

  7

  16

  5

  Braslovče

  6

  2

  4

  9

  14

  6

  UOK Vital Ljubljana

  6

  1

  6

  7

  19

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji