Deklice z zmagama, kadetinje polovično

  Druga ekipa starejših deklic je svoji prvi tekmi v novi sezoni odigrala na turnirju v Novem mestu. Z dvema zmagama so prijetno presenetile ter se domov vrnile z dvema minimalnima zmagama. Na prvi so z 2:1 (12, -20, 12) premagale Kočevje, v še eni razburljivi tekmi pa so z 2:1 (-19, 17, 13) ugnale še ekipo POK Krško. Z dvema zmagama je na tem turnirju domov odšla tudi novomeška ekipa, prosta pa je bila prva ekipa Calcit Volleyballa.

  Za starejše deklice Calcit Volleyball II so v Novem mestu igrale: Sara Muršak, Sara Ogrinec, Lejla Kočan, Alisa Flerin, Tara Gojak, Mojca Prohinar Mojca, Laura Sarafinov, Maja Ifko, Naja Lipičnik, Aleksandra Stupar, Žana Poljanšek, Maja Pivec in Inja Uršič.

  V nedeljo so svoj drugi kvalifikacijski turnir v skupini C odigrale tudi kadetinje Calcit Volleyballa. Varovanke Tanje Božinović in njene pomočnice Željane Blagojević, ki so se iz Škofje Loke vrnile s polovičnim uspehom. V prvi tekmi so po hudem boju morale priznati premoč domače ekipe, ki je zmagala z 2:1 (-23, 24,1), v drugi pa so priložnost dobile igralke, ki na prvi tekmi niso igrale in premagale Žirovnico z 2:1 (13, -21, 15).

  Igralkam se pozna, da prvič igrajo tudi v članski konkurenci. Nekatere so v soboto igrale za tretjo člansko ekipo v Piranu, druge doma za drugo proti Žirovnici v drugi ligi, kar je zanje zelo naporno. Proti Škofji Loki tekme nismo odigrali, kot znamo. Težave smo imeli z organizacijo igre, posledično je bil slabši tudi napad, prav tako tudi sprejem ni bil najboljši. Na drugi tekmi je dobila priložnost druga postav, ki je tudi z nekaj športne sreče ugnala nasprotnice, vendar jih moram pohvaliti za borbenost in ogromno željo po zmagi. Razvoj situacije na igrišču nam je dal priložnost, da vidimo, kako ekipa igra pod pritiskom in za zdaj sem s tem lahko zadovoljna, je po turnirju v Škofji Loki dejala Božinovićeva.

  Za kadetinje Calcit Volleyballa so v Škofji Loki igrale. Sara Sitar, Zala Špoljarič, Lana Žužek, Meta Ahačič, Nika Koželj, Nina Šmidovnik, Atena Gojak – libero, Tia Košir, Neža Grošelj, Eva Suhadolčan, Nives Juhant in Lara Bošeska.

  Komentarji