Calcitovke tretje v Stuttgartu

  Prvo mesto na turnirju so osvojile domače odbojkarice, ekipe MTV Stuttgarta, ki bodo v letošnji sezoni tudi igrale v ligi prvakinj. Na prvi tekmi so s 3:0 (18, 8, 21) premagale belgijske odbojkarice, v finalu s 3:0 (18, 21, 19) še Francozinje.

   

  Slovenske državne prvakinje so proti Mulhouse igrale že predlani v četrtfinalu pokala Challenge. Obakrat so bile boljše francoske odbojkarice, ki so slavile tudi v Stuttgartu, vendar šele po hudem boju. Trener Calcitovk Gašper Ribič je tudi to tekmo začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo, v igro sta vstopali tudi Mojca Božič, Urška Igličar, na servis tudi Ana Katarina Hribar.

   

  Težko je primerjati to tekmo s tisto predlani, že zato, ker sta obe ekipi zdaj v drugačni postavi, poleg tega je šlo le za turnir. Vendar lahko rečem, da imajo Francozinje vsaj tako kakovostno ekipo, kot so jo imele takrat, zato me predvsem veseli, da je bil pristop k tekmi mojih igralk zelo dober. Žal mi je za četrti niz, ko smo bili večinoma v vodstvu, nato pa smo po sodniških napakah izgubili zbranost, kar se nam v prihodnje ne sem več zgoditi. Za nas je to nova lekcija in upam, da se bomo iz nje naučili. Na koncu moram biti z nekaterimi zadevami zadovoljen, pri drugih moramo biti še bolj zbrani, disciplinirani, ker proti tako kakovostnim ekipam, ki ne delajo veliko napak, je vsaka točka pomembna. Še vedno smo naredili preveliko število napak, kar 37, to pa je odločno preveč, je o prvi tekmi na turnirju v Stuttgartu dejal Ribič.

   

  Proti Asterix Kieldrechtu, večkratnim belgijskim državnim prvakinjam, sta celo tekmo igrali Božičeva in Igličarjeva, počivali sta Aragaova in Kostićeva, na servis je vstopala tudi Hribarjeva. V napeti končnici uvodnega in tretjega niza so bile bolj zbrane ljubljanske odbojkarice, ki so slavile tudi v drugem nizu.

   

  Tudi ta turnir je bil za nas zelo koristen. Dobili smo tisto, kar smo si želeli, dve močni tekmi, svojo igro dvignili še na višjo raven in mislim, da smo na prvi poti. Z igralkami se bo treba pogovoriti še po tehnično-taktični plati pa tudi na psihološki. V celoti gledano smo lahko zadovoljni, verjamem, da nam bo to gostovanje dalo še dodatnega zagona in da določene zadeve nadgradimo, saj imamo še veliko rezerve, je dodal Ribič, ki je svoj pogled že usmeril proti srednjeevropski ligi, ko bodo njegove varovanke v torek in četrtek, obakrat ob 17. uri, v dvorani Tivoli gostile prvi turnir v srednjeevropski ligi. V torek bodo igrale z madžarsko ekipo Fatum Nyiregyhaza, v četrtek še z dunajskim SVS Postom. Avstrijke in Madžarke bodo med sabo igrale v sredo.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji