Calcitovke na final four

  Calcitovke so povratno tekmo z Braslovčankami, že drugo v štirih dneh, začele s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Trener Gašper Ribič je večji del tekme igral v tej zasedbi, priložnost pa sta dobili še Ana Katarina Hribar in Mojca Božič, ki je tudi končala tekmo. V prvem nizu so se slovenske državne prvakinje še držale dogovora, v nadaljevanju jim je padla zbranost, vendar so tudi Braslovčanke prikazale dobro odbojko, tako da sta se drugi in tretji niz končala na razliko.

  Braslovče so tokrat odigrale zelo dobro tekmo, mi smo v nekaterih stvareh spet igrali slabše, ampak v tem trenutku je uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja najbolj pomembna. Naša trenutna forma ni najboljša, toda že v soboto, ko bomo igrali z Luko Koprom, bomo morali prikazati precej boljšo igro, če bomo želeli priti do zmage, je po uvrstitvi med štiri najboljše slovenske ekipe v pokalnem tekmovanju dejal Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

  S Koprčankami bodo Calcitovke igrale tudi v polfinalu zaključnega turnirja. Luka Koper je na povratni tekmi prepričljivo ugnala domači Formis. Drugi polfinalni par bo med Novo KBM Branikom, ki je nekaj težav s Kemo Puconci imela le v tretjem nizu in GEN-I Volleyjem, ki je po porazu v Žirovnici v svoji dvorani Gorenjkam prepustil le 41 točk.

  Izidi četrtfinalnih tekem pokala Slovenije

    prve tekme, sreda, 18. novembra:

  Zgornja Gorenjska – GEN-I Volley     3:2 (21, -16, -23, 21, 8)

  Kema Puconci – Nova KBM Branik    0:3 (-13, -19, -16)

  Luka Koper – Formis                        3:1 (14, 16, -23, 20)

  Braslovče – Calcit Volleyball              0:3 (-20, -23, -20)

  – povratne tekme, sreda 2. decembra:

  *Nova KBM Branik – Kema Puconci   3:0 (11, 12, 26)

  *Calcit Volleyball – Braslovče             3:0 (20, 24, 25)

  *GEN-I Volley – Zgornja Gorenjska     3:0 (13, 13, 15)

  Formis – *Luka Koper                        0:3 (-17, -16, -19)

  Opomba: * ekipa se je uvrstila na zaključni turnir pokala Slovenije.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji