Jemčeve varovanke leto začele z zmago

    Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so na najboljši možni način vstopile v leto 2020, saj so v zaostali tekmi sedmega kroga 1B. DOL doma premagale kranjski Triglav s 3:1 (-21, 22, 17, 15). Z zmago so učvrstile na tretjem mestu, v prihodnjem, dvanajstem krogu pa bodo v soboto, 25. januarja, ob 17. uri, v dvorani OŠ Stranje gostile Mozirje.

    Po osvojenem naslovu državnih prvakinj v mladinski konkurenci se kamniške princeske lahko popolnoma posvetijo nastopom v 1B. DOL, čeprav kar nekaj njihovih igralk čaka še nadaljevanje prvenstva v kadetski kategoriji. Čeprav so dvoboj s Kranjčankami začele s porazom v uvodnem nizu, so po izenačenem drugem, v katerem so bile v končnici bolj zbrane od nasprotnic, v tretjem že popolnoma prevladovale na igrišču. Zelo dobro so delovale tudi v četrtem nizu ter tako prišle do sedme zmage v letošnji sezoni, ob tem pa velja omeniti, da so kar štiri tekme izgubile z 2:3.

    »Pričakovali smo, da bo Triglav trd nasprotnik, saj gre za ekipo, ki igra zelo dobro obrambo in veliko žog reši v zaščiti, zato smo se morali potruditi za vsako osvojeno točko. Malo sem nam pozna, da so bile dekleta med novoletnimi prazniki nekaj dni proste, takoj po novem letu pa smo spet nekoliko več delali na telesni pripravljenosti, tako da še nismo v želeni formi,« je po zmagi svojih varovank dejal Aljoša Jemec, trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja, ki je tudi trener mladinske ekipe, s katero je osvojil naslov državnih prvakinj. »Ne bi rekel, da je po tem naslovu dekletom padlo breme z ramen, mislim, da je bila za te mlade igralke to samo potrditev njihove kakovosti. Na ta način so pridobile samozavest, kakovost pa bo zdaj potrebno dokazovati na vsaki tekmi,« je še dodal Jemec.

    Za Calcit Volley II so igrale: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L).