Calcitovci udarili nazaj

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga srednjeevropske lige doma premagali Mladost Brčko s 3:1 (13, 15, -22, 23). To je bila tudi njihova zadnja preizkušnja pred sredino tekmo v prvem krogu pokala Challenge. V njej bodo ob 20. uri v kamniški športni dvorani igrali z ekipo SC Portugal iz Lizbone.

  Calcit Volley – Mladost Brčko  3:1 (13, 15, -22, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Kramar Šandl (Hrvaška), Rapisarda (Italija)

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 7, Hebda 17, Jordanov (L), Planinc, Brulec 3, Kvas, Lakner Kotnik, Štembergar Zupan 15, Lazar 6, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Mladost Brčko: Lukić (L), Delić 13, Trakić , Ćendić 6, Colo 5, Eminović 7, Sokolar 3, Vojak 3, Gajić 5, Vidović 2, Divljan, Božić, Tanić (L). Trener: Branko Mišić.

  Minulo nedeljo so Kamničani v slovenskem derbiju po izenačenju v drugem nizu proti koncu tretjega ostali brez razpoloženega blokerja Maria Koncilje, zmage pa so se veselili odbojkarji ACH Volleyja. Koncilja, ki ima poškodovan mezinec in prstanec na desni roki, je najverjetneje za letošnje koledarsko leto končal z igranjem, tudi brez njega pa so Kamničani vknjižili novo zmago.

  V Brčkem, pred štirimi tedni, so Kamničani po prepričljivem vodstvu z 2:0 v nizih, v prvem so nasprotnikom prepustili 16, v drugem pa le 11 točk, tretjega izgubili na 32. točki, nato pa do konca tekme niso več prišli v svoj ritem. To je bil njihov drugi poraz v sezoni, kar je bil zanje dober opomin, saj so v domačo tekmo vstopili zelo motivirano. Na servis Andreja Štembergarja Zupana so povedli z 9:2, po bloku Luke Lazarja že 12:4. Visoko vodstvo ni uspavalo varovancev Marka Brumna, ki so po novi točki Milosza Hebde vodili že z 18:7. Niz je končal Lazar.

  Tudi v drugem nizu domači odbojkarji niso popuščali. Nadaljevali so z zbrano igro, učinkovitim napadom, boljši so bili tudi v bloku. Po novi točki Maxsona Pereire so gostom iz Brčkega pobegnili že za pet točk (11:6), tudi po polminutnem odmoru Branka Mišića pa so domačini dosegli še dve točki. Prevlada Calcit Volleyja se je nadaljevala do konca niza, Hebda je z novima točkama prednost domače ekipe povečal na 21:10, do vodstva z 2:0 v nizih so prišli po četrti zaključni žogi.

  V tretjem nizu so gostujoči odbojkarji po napaki domačinov prvič na tekmi povedli (8:7), z uspešnim napadom korektorja Jovana Delića pa s 16:14. Andrej Štembergar Zupan je izid na 16. toči izenačil, vendar se gostje niso vdali. Spet je bil Delić tisti, ki je Mladosti priboril dve točki prednosti (20:18), na servis Azurja Eminovića pa je dosegla še dve točki (22:18). Marko Brumen je vzel še svoj drugi polminutni odmor, s katerim je sicer za trenutek zaustavil nalet gostov, ki so po napaki domačinov na servisu izkoristili drugo zaključno žogo.

  Na krilih zmage v tretjem nizu je Mladost vstopila v četrtega, povedla s 3:0, nato pa prednost treh točk držala do izida 7:4. Na deseti točki je sledilo prvo izenačenje v četrtem nizu, veliko zaslug zanj je imel Luka Lazar, za domače vodstvo z 11:10 pa je poskrbel Hebda. A s tem Kamničani odpora gostov še niso zlomili, kajti Brčko je spet prišlo do dveh točk prednosti (14:12), z blokom Eminovića že do štirih (19:15). Z blokoma Mihe Bregarja in Hebde so Kamničani izid na 20. točki izenačili. V dramatični končnici so Kamničani z novim blokom Bregarja povedli (21:20), nato po napaki gostov prišli do dveh zaključnih žog za zmago, drugo so po še eni napaki gostov, tokrat na servisu, tudi izkoristili.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleya: »Gostje so tekmo začeli v nekoliko nenavadni postavi, igralci, ki so bili na parketu, niso bili dorasli in šele v tretjem nizu so igrali njihovi nosilci igre. Je pa res, da bomo morali mi še krepko razmisliti, zakaj vedno v tretjem nizu doživimo takšen padec v igri. V podzavesti nam pade zbranost in kar naenkrat nismo dovolj uspešni. Ampak na koncu so tri točke najbolj pomembne.«

  Branko Mišić, trener Mladosti Brčko: »Mislim, da je igra, ki smo jo prikazali v tretjem in četrtem nizu realen odraz naših sposobnosti, vendar smo potrebovali kar dva niza, da smo se prilagodili na tako nizko dvorano. Ne spomnim se, kdaj smo igrali v tako nizki dvorani, kar so domačini izkoristili. V prvih dveh nizih nismo verjeli vase, potem pa je bilo že prepozno, kajti tako izkušeno ekipo kot je kamniška, je težko premagati tri nize zaporedoma.«