Zala in Lana drugi v Preddvoru

  V Preddvoru se je v nedeljo končalo tridnevno tekmovanje prvega letošnjega turnirja v odbojki na mivki, SportZone Open. Za eno večjih presenečenj sta poskrbeli Kamničanki Zala Špoljarič in Lana Žužek, ki sta šele v finalu morali priznati premoč Tajdi Lovšin in Špeli Morgan. V moški konkurenci sta se prvega mesta veselila Tadej Boženk in Vid Jakopin, ki sta v finalu premagala Madžara Arturja Hajosa in Atilo Benceta Strelija.

  Tridnevno tekmovanje se je v petek začelo s kvalifikacijskimi obračuni, na katerih je nastopilo po šestnajst ženskih in moških dvojic, najboljše štiri so se uvrstile na glavni del turnirja. Napeti sobotni obračuni v skupinskem delu tekmovanja sicer še niso prinesli večjih presenečenj, zato pa je v ženski konkurenci do prvih presenečenj prišlo v četrtfinalu. Članici druge ekipe Calcit Volleyja, Zala Špoljarič in Lana Žužek, sta v četrtfinalu z 2:1 (18, -17, 7) presenetili lanskoletno državno prvakinjo Tjašo Kotnik, ki letos igra z Moniko Potokar. V polfinalu sta Špoljaričeva in Žužkova z 2:0 14, 19) na kolena spravili še nekdanji Calcitovki, Heleno Mijoč in Lano Ščuko, ki sta ju premagali že v skupinskem delu tekmovanja. Izkušenejši Lovšinova in Morganova pa sta nato v velikem finalu z 2:0 (10, 18) le zaustavili kamniško navezo.

  V Preddvoru je nastopilo še nekaj odbojkaric Calcit Volleyja. Najdlje se je v paru z Anastazijo Žnidar prebila Katja Mihalinec, ki je s tekmovanjem končala v četrtfinalu, brez izločilnih bojev pa so ostali dvojici Eva Pogačar in Manja Jerala ter Živa Javornik in Tina Topič.

  V moški konkurenci sta barve Calcit Beachvolleyja zastopala Jernej Potočnik in Iztok Novak. Zanju sta bila v četrtfinalu usodna Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta zmagala z 2:0 (13, 10). Vendar se najboljša slovenska dvojica na svetovni lestvici ni prebila do finala. V polfinalu sta ju premagala Hajos in Bence Streli, v drugem polfinalu pa sta Sergeja Drobniča in Alana Košenino, ki sta v četrtfinalu izločila Roka Možiča in kapetana slovenske izbrane vrste v dvoranski odbojki, Tineta Urnauta, premagala poznejša zmagovalca Boženk in Jakopin. Aktualna slovenska državna prvaka sta bila v velikem finalu z 2:0 (19, 19) boljša še od madžarske dvojice.

  Rezultati finalnih tekem:

  Za tretje mesto – ženske: Mijoč/Ščuka – Kregar/Fabjan 0:2 (16:21, 14:21)

  Za tretje mesto – moški: Košenina/Drobnič – Zemljak/Pokeršnik 2:0 (21:13, 21:18)

  Za prvo mesto – ženske: Špoljarič/Žužek – Lovšin/Morgan 0:2 (10:21, 18:21)

  Za prvo mesto – moški: Boženk/Jakopin – Hajos/Bence Streli 2:0 (21:19, 21:19)

  Naslednji turnir slovenske serije, tokrat le v moški konkurenci, bo v Kostanjevici na Krki, potekal pa bo med 10. in 12. julijem.

   

  Foto: Aleš Oblak za OZS