Na vroči mivki Pod skalco slavila naveza Cestnik-Klinger (U16)

  Na Odbojkarskih igriščih Pod skalco v Kamniku je v soboto, 18. in v nedeljo, 19. junija, potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki do 16 let za fante Nastopilo je 22 dvojic, slavila sta Jaka Cestnik in Liam Klinger, ki sta do zmage prišla brez izgubljenega niza.

  Brez oddanega niza sta vse do finala prišla Ljubljančana Nejc Zalokar in Nejc Hribernik, ki pa sta v zadnji tekmi turnirja v tesnem dvoboju, kot se za finale spodobi, morala priznati premoč zmagovalne dvojice Cestnik – Klinger. Rezultat v finalu je bil 21-18 in 23-21. Zanimivo, finale Zalokar – Hribernik (dvojica letos prvič nastopa skupaj) in Cestnik – Klingar smo spremljali tudi na letošnjem prvem turnirju za državno prvenstvo mladih U16 v Murski Soboti, kjer pa sta, nekoliko presenetljivo, slavila člana Ljubljana Volley.

  V tekmi za tretje mesto sta se merili dvojici Tilen Švajger – Filip Špes Podbregar proti Janu Riflju in Nejcu Levstiku. Slavila sta slednja s prepričljivo zmago 21-13 in 21-15.

  Iz sobotnega dela tekmovanja so se v nedeljski četrtfinale poleg že omenjenih dvojic uvrstila tudi Kanalca Sergej Mavrič Žikič in Jan Pičulin, ki sta ju v prvem dvoboju dneva izločila kasnejša zmagovalca turnirja (14-21, 16-21). Na končno drugouvrščena sta naletala par Filip Kac in Tilen Godec, ki sta nasprotnikoma sicer odvzela prvi niz, nato pa v drugem močno popustila in tako v četrtfinalu končala svoj kamniški nastop (21-18, 7-21, 12-15). Dvojica Švajger – Špes Podbregar je v tretjem četrtfinalnem dvoboju izločila družinsko navezo Leon in Valentin Predan, katere predanost ni bila dovolj za napredovanje v polfinale (8-21, 15-21). V še zadnji dopoldanski četrtfinalni tekmi pa so bili gledalci ob strani dveh peščenih igrišč ob Nevljici priča zanimivemu obračunu med Kočevcema Rifelj – Levstik in novomeškim parom Peter Bregar – Žiga Kastelic. Do odločitve o zmagovalcu je prišlo šele v tretjem nizu, ki je pripadel prvima (21-15, 16-21, 15-12).

  Na doslej najbolj vroč dan v letu je zmaga tako odšla v roke mladima Savinjčanoma, sicer reprezentantoma, Jaki Cestniku in Liamu Klingerju, ki sta si jo z dobrimi nastopi na kamniški peščeni podlagi tudi pošteno prislužila. Na turnirju je sodelovalo tudi pet domačih ekip, najboljša med Kamničani sta bila Jon Jenstrle in Erazem Šoštar, ki sta nedeljske boje za najvišja mesta zgrešila po sobotnem porazu proti Kočevcema (25-27, 21-17, 10-15). Za last sta uvrsittev med osem najboljših zgrešila tudi Blaž Testen in Domen Bičanič. Vse pohvale si za sodniško delo zaslužita tudi delilca pravice na kamniški mivki, Dušan in David.

  Do točko so v Kamniku prišle tudi ekipe Nejc Župevc – Tobija Črnivec, Blaž Testen – Domen Bičanič, Jan Ručigaj – Jaka Zmagaj (vsi so si razdelili 9. mesto), ter Tim Matko – Mark Kurent, Matevž Zrimšek – Aljaž Šen, Erik Kastelic – Vito Nemarnik in Gal Zalokar – Arne Confidenti (razdelili so si 13. mesto), ter tudi Tim Šketa Rozman – Miha Fužir, Drejc Strniša – Nejc Korošec, Vid Obrstar – Tilen Urbančič, Tim Mrvar – Nik Mrvar, Žiga Tome – Miha Dolinšek, David Maurič – Jaka Bodlaj (končali so 17.).

  Najboljše štiri ekipe sta s praktičnimi nagradami nagradila partnerja turnirja Lelosi in Orbit.

  Na praznični vikend, 25. in 26. junija, se bo karavana mladih odbojkarjev na mivki preselila v Preddvor, kjer se bodo vzporedno merili tako fantje kot dekleta.

  Kamničanke tekmovale v Preboldu in Šentvidu

  Na turnirju U16 v sklopu državnega prvenstva za dekleta, ki je ta vikend potekal v Preboldu, so nastopile štiri Calcitove ekipe. Dvojice Lea Vidmar – Neja Železnik, Katjuša Plot – Zara Nahtigal Lavrič in Eva Albič – Lara Jamšek Puš so vse mlajše, a so se turnirja udeležile z veliko mero poguma in prikazale lepo igro. Do osmine finala je prišla dvojica Hana Gašperlin – Tajda Adrovič Fliser, ki je premoč priznala kasneje tretjeuvrščeni ekipi Žana Blatnik – Neža Kodrun.

  V Šentvidu je potekal turnir U20, kjer sta prav tako tekmovali dve ekipi v majicah Calcit Volleyja; Zarja Breznik in Maša Margon ter Anamarie Štern in Maja Ifko, ki sta za malce zgrešili zmagovalne stopničke in končali kot četrti.

  Vsem nastopajočim, še posebej pa Calcitovcem, močno čestitamo!