Dvojica Okorn-Marovt tokrat druga na Loki

  Mladi slovenski odbojkarji in odbojkarice so se v okviru Sberbank državnega prvenstva v odbojki na mivki med seboj pomerili v treh starostnih kategorijah, junior, do 14 let in do 18 let. Turnirji so potekali v Ljubljani, Notranjih goricah, Škofji Loki, Novem mestu in Braslovčah. Miha Okorn se v paru z Luko Marovtom uvrstil na drugo mesto v kategoriji do 18 let.

  V Novem mestu so organizatorji kljub zahtevnim vremenskim razmeram uspeli izpeljati 2. turnir Sberbank državnega prvenstva v kategoriji do 18 let za fante. Na Loko so prišli vsi najboljši mladi odbojkarji z uvodnega turnirja v Braslovčah in tudi tokrat posegli po najboljših uvrstitvah, le da se je vrstni red na vrhu tokrat malo premešal. Potem, ko sta v Savinjski dolini slavila Miha Okorn in Luka Marovt, sta bila tokrat najboljša Rok Bračko in Žan Zajc, Okornu in Marovtu je tokrat pripadlo drugo mesto. Rezultat v finalu je bil 1:2 (13:15,15:7,13:15). V malem finalu sta si tretje mesto priigrala Grega Okroglič in Dino Vinkovič.

  Na turnirju sta Kamnik zastopala tudi Nik Drnovšek v paru z Nikom Jeričem, ki sta v boju za 7. mesto izgubila proti navezi Nik Matko – Tan Planinšek, rezultat je bil 0:2 (11:15,19:21), ter Gregor Frece s Timorjem Štrumljem, s katerim sta zasedla 21. mesto.

  Rezultati do 18 let – fantje

  Braslovče so minuli vikend gostile 2. turnir Sberbank državnega prvenstva do 18 let za dekleta. V Savinjsko dolino je prišlo tekmovat kar 29 dvojic, med njimi vse ekipe, ki so na prvem turnirju v Novem mestu posegle po najvišjih mestih. Po tem, ko sta bili na Dolenjskem najboljši Iza Zbičajnik in Maja Marolt, smo tokrat dobili novi zmagovalki, Iro Kadunc in Asjo Šen. Slednji sta v finalu odpravili prav Zbičajnikovo in Maroltovo, ko sta bili po treh napetih nizih uspešnejši s 15:13, 11:15 in 14:12. Po skupno odigranih 68 tekmah je šlo tretje mesto v roke Tiji Šketa Rozman in Anji Puckmeister, ki sta prav tako po treh nizih, s 15:17, 15:9 in 11:3, slavili nad Zojo Kalar in Rimo Posedel.

  Maja Ifko in Špela Pavlič sta po uvodni zmagi nato izgubili in si prisvojili 13. mesto, povsem kamniška dvojica Živa JavornikTina Topič pa sta končali na 17. mestu.

  Rezultati do 18 – dekleta