Dva naslova za Calcit Volley

    V kategoriji do 14 let sta Miha Okorn in Luka Marovt z odlično igro premagala dvojico Vasja Jeklin in Benjamin Mugerli z 2:0 (9, 14) in se zasluženo veselila naslova državnih prvakov. Za manjše presenečenje sta v kategoriji do 18 let poskrbeli Zala Špoljarič in Lana Žužek, ki sta igrali proti dvojici Nina Zdešar in Katarina Bulc. Slednji bosta nastopili tudi na FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana, ki bo na Kongresnem trgu potekal danes in v nedeljo. Kamničanki sta prikazali odlično igro in po izgubljenem uvodnem nizu vajeti igre vzeli v svoje roke ter na koncu slavili z 2:1 (-17, 16, 11).

    Že nekoliko utrujeni sta nato igrali še finale v kategoriji do 20 let. Njuni nasprotnici sta bili Nika Bevc in Kaja Kersnik, ki sta pred tem nastopili v kvalifikacijah turnirja svetovne serije. Z 2:0 (16, 14) sta slavili Bevčeva in Kersnikova, v tekmi za tretje mesto pa sta z 0:2 (-12, -22) izgubili tudi Eva Seretin in Nina Šmidovnik. Premagali sta ju Ana Babnik Jeglič in Jerca Gril.

    Že v četrtek so se v športnem parku Ludus v Črnučah naslova državnih prvakov v kategoriji junior veselili Ema Jurič in Ema Pangerc ter Jaka Cestnik in Tilen Švajger. Novi državni prvakinji sta v kategoriji do 14 let ob Okornu in Marovtu postali še Zoja Kalar in Rima Posedel, v kategoriji do 16 let so bili najboljši Iza Zbičajnik in Maja Marolt ter Rok Bračko in Žan Zajc. Ob Špoljaričevi in Žužkovi sta se naslova državnih prvakov v kategoriji do 18 let veselila Rok Možič in Jaka Udrih, v kategoriji do 20 let pa sta bila najboljša Rok Možič in Žiga Kumer.

    Komentarji