Zmaga in poraz za kamniške deklice

    V soboto je v dvorani OŠ Stranje potekal četrti kvalifikacijski turnir Kamniško-Notranjsko-Dolenjske regije v mali odbojki za deklice. Nastopili sta tudi obe ekipi Calcit Volleyja, ki sta morali priznati premoč ATK Grosuplju, premagali pa sta Domžalčanke. Prva kamniška ekipa bo imela prihodnji turnir v soboto, 2. februarja, v dvorani OŠ Leskovec pri Krškem, medtem ko bo druga ekipa istega dne igrala v dvorani OŠ Bršljin v Novem mestu.

    Prva ekipa Calcit Volleyja je na svoji prvi tekmi turnirja v Stranjah brez večjih težav premagala Domžalčanke z 2:0 (9, 13), še drugič v letošnji sezoni pa so ostale praznih rok proti Grosupeljčankam, ki so slavile z 2:0 (15, 18) in so še naprej edina ekipa v skupini, ki je še brez poraza. Kamničanke so zdaj pri šestih zmagah in dveh porazih na tretjem mestu. Pred njimi je POK Krško, s katerim se bodo pomerile v soboto, 2. februarja. Za prvo ekipo Calcit Volleyja so v Stranjah igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Julija Maver, Brina Vita Mauhar, Neja Drnovšek, Neža Zarja Kovač, Kristina Stupar, Špela Butalič, Petra Žavbi.

    S polovičnim uspehom je turnir končala tudi druga kamniška ekipa v postavi: Maša Petek, Tjaša Lesjak, Taja Omerzu, Aida Alilovič, Tajda Adrovič, Kim Osenar, Zoja Mandič, Urša Manja Erman, Dženana Hamidović, Maja Rems. Tako kot za prvo ekipo je bil zanje usoden ATK Grosuplje, ki je zmagal z 2:0 (7, 5), do svoje druge letošnje zmage pa so Kamničanke prišle proti Domžalam, ki so jih premagale z 2:0 (23, 23).