Zanesljivo na polfinalni turnir

    Kadetinje Calcit Volleyja so v zadnjem krogu A lige – zahodna skupina 1 v dvorani Stranje turnir končale z zmago proti Krimu II z 2:0 (12, 21), praznih rok pa so ostale v dvoboju z Olimpom Ljubljano, ki je slavil z 2:0 (232, 20). Kamničanke so z 18 točkami zanesljivo osvojile prvo mesto in se uvrstile na polfinalni turnir, nanj pa se je iz te skupine uvrstil tudi Olimp.

    Kamničanke, ki so si že pred zadnjim krogom zagotovile prvo mesto v svoji skupini, s tem pa tudi uvrstitev v polfinale, so uvodno tekmo turnirja v Stranjah igrale proti Olimpu. V izenačenem prvem nizu so bile v končnici bolj zbrane Ljubljančanke, ki so v drugem igrale še bolj prepričljivo in zasluženo prišle do zmage. Na drugi tekmi varovanke Francija Obolnarja niso dovolile presenečenja, saj drugi ekipi Krima niso oddale niti niza.

    »Čeprav smo prvo tekmo izgubili, nismo igrali slabo, toda Ljubljančanke so bile na tej tekmi veliko bolj motivirane. Na drugi tekmi dekleta ničesar niso prepustile naključju in so zanesljivo prišle do novih dveh točk,« je po turnirju dejala Tjaša Gadža, pomočnica Francija Obolnarja, prvega trenerja kadetske ekipe Calcit Volleyja.

    Za Calcit Volley so igrale: Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Tina Topič, Živa Javornik, Rebeka Krt, Jona Gregorič, Nives Juhant, Lara Bošeska, Manja Jerala in Tara Gojak.