Z Nikom do dveh zmag na Ravnah

  Odbojkarji Calcit Volleyja so na turnirju na Ravnah na Koroškem uspešno prebrodili prvi krog mladinskega državnega prvenstva. V prvi tekmi so z 2:0 (23, 21) premagali Panvito Pomgrad, v drugi pa domači Fužinar SijMetal, prav tako z 2:0 (22, 24). V prihodnjem krogu, 21. novembra, bodo v Novem mestu igrali proti Črnučam ACH I in Salonit Anhovem.

  Trener kamniških mladincev Andrej Flajs je obe tekmi na Ravnah na Koroškem začel v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Miha Okorn, Nik Mujanović, Anže Vrhovnik, Jure Burkeljca in Enej Sladič na liberu. V uvodni tekmi so v prvem nizu po tem, ko je začetna trema popustila, z dobrimi servisi nadomestili zaostanek in v izenačeni končnici prišli do zmage. Večina kamniških napadov je potekala preko njihovih zunanjih napadalcev, ki so jih tudi uspešno zaključevali. Svoje sta dodala tudi oba blokerja. Tudi v drugem nizu so bili Sobočani nekaj časa v prednosti, saj so s svojimi servisi spravljali v težave kamniške sprejemalce, toda nadaljevanje niza je bilo spet na strani Calcit Volleyja, ki je tekmo dobil z asom Freceta.

  V drugo tekmo proti domačinom turnirja so Kamničani vstopili odločeni, da zaustavijo najboljša ravenska igralca. V prvem nizu so si z dobrimi servisi, uspešnimi bloki in dobro igro v obrambi priigrali protinapade, ki so jih dobro izkoriščali. Po rahlem padcu zbranosti v drugem nizu, slabši pa je bil tudi sprejem, so za domačini zaostajali za pet točk. Vendar se niso predali, izboljšali so svojo igro na sprejemu, bloku in napadu ter v sami končnici prišli do svoje druge zmage na turnirju, ki jo je z asom potrdil Mujanović.

  Obe tekmi na turnirju je dobil tudi Merkur Maribor, ki je Fužinar SijMetal premagal z 2:0 (17, 12), Panvito Pomgrad pa prav tako z 2:0 (22, 19).

  »S prvim turnirjem sem zadovoljen. Videl sem tri ekipe, ki bodo naši konkurenti v prvi mladinski ligi, tako da se bo nanje zdaj lažje pripraviti, in precej dobrih potez svoje ekipe. Najbolj me je navdušil preobrat v drugem nizu druge tekme, ko smo se po zaostanku pobrali in z zbrano igro zmagali. Česa takšnega ne zmore vsaka mladinska ekipa. Do naslednjega turnirja nas čaka kar nekaj dela na treningih. Morali bomo dvigniti zanesljivost in natančnost podaje, še bolj vključiti blokerje v napad, izboljšati agresivnost na servisu ter dvigniti raven komunikacije na sprejemu,« je po uspešnem začetku svojih varovancev povedal Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja.

  Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Luka Blaževič, Nik Drnovšek, Žan Uršič, Gregor Frece, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Jakob Drolc, Anže Vrhovnik, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik, Enej Sladič.