V mali odbojki Calcitovci z dvema ekipama na polfinalni turnir

  V soboto so bile na sporedu še zadnje tekme rednega dela državnega prvenstva v mali odbojki. Calcit Volley v tem tekmovanju igra s kar petimi ekipami, na polfinalni turnir, ki bo maja, pa so se uvrstili odbojkarji in odbojkarice prve kamniške ekipe, vse pohvale pa si zaslužijo tudi preostale tri ekipe deklic, ki so se borile po svojih najboljših močeh.

  Varovanci Žive Cof so na najboljši možni način končali tekmovanje v A ligi – zahodna skupina. Na turnirju v Žužemberku so z 2:0 (23, 16) premagali KEKOOpremo Žužemberk in z 2:0 (6, 17) še Krko. S sedmimi zmagami, kolikor so jih na drugem mestu imele tudi Črnuče I, so osvojili tretje mesto, prva je bila z osmimi zmagami Brezovica. Na polfinalni turnir se je iz te skupine uvrstil tudi Žužemberk.

  »Vsi igralci so dobili priložnost za igro in dokazali so, da so v zadnjem času naredili velik korak naprej. Že v soboto jih čaka nov izziv, saj se bodo pomerili na turnirju v Šempetru, v maju pa jih čaka polfinalni turnir, kjer si bodo v družbi Šempetra, Maribora in Žužemberka skušali pridobiti vstopnico za finalni turnir,« je po zadnjem turnirju rednega dela tekmovanja povedala Živa Cof, trenerka dečkov Calcit Volleyja.

  Na najboljši možni način so redni del tekmovanja v A ligi – zahodna skupina A končale tudi deklice prve kamniške ekipe, ki jih vodi Katarina Vraber. Te so na zadnjem turnirju premagale Ankaran z 2:0 (23, 15) in nato še Izolo z 2:1 (-18, 24, 18). To je bil prvi poraz Izolčank v tem tekmovanju, Kamničanke so z zmago osvojile drugo mesto in bodo igrale na polfinalnem turnirju.

  V B ligi so nastopile tri kamniške ekipe. Odbojkarice Calcit Volleyja so v skupini A na zadnjem turnirju v Stranjah premagale Lubnik II z 2:0 (8, 9), izgubile pa so proti ekipi Mladi Jesenice II z 1:2 (-20, 16, -19). S tremi zmagami so bile v svoji skupini na koncu pete. »Skozi celo sezono smo gradili ekipni duh in vzdušje na treningih ter tekmah in na zadnjem turnirju letošnje sezone smo končno držali tako nivo igre kot vzdušje. Na prvi tekmi nam je sicer malo zmanjkalo, a najbolj pomembno je, da so punce svoj napredek pokazale tudi na tekmi. Z dobro igro in vzdušjem smo nadaljevali tudi v drugi tekmi, kjer so priložnost za igro dobile tudi igralke, ki so čez sezono manj igrale. Z današnjim turnirjem sem zelo zadovoljna, saj smo cilj sezone, ki je bila za večino igralk tudi prva tekmovalna sezona osvojili,« je po koncu turnirja dejala trenerka Eva Seretin.

  S petimi zmagami je tekmovanje v skupini B končala druga ekipa Calcit Volleyja, ki je na zadnjem turnirju prišla do dveh zmag. V prvi tekmi je bila z 2:0 (12, 0) boljša od ekipe ŽOK Triglav Kranj II, v drugi pa ekipo Triglav Kranj II premagala z 2:1 (-5, 18, 24).

  Četrta ekipa deklic Calcit Volleyja se je v skupini D od tekmovanja poslovila z dvema porazoma, vendar z dobro igro. V prvi tekmi so Kamničanke  izgubile proti ekipi Krim II z 1:2 (-14, 12, -21), v drugi pa je bil z 2:0 (11, 14) boljši od njih Olimp Ljubljana. Z eno zmago so bile v svoji skupini šeste.