Utrinki z odbojkarskega tabora Pod skalco (2. termin)

  Na odbojkarskih igriščih Pod skalco poteka že drugi teden odbojkarskega tabora, na katerem sodeluje 38 otrok. Med njimi je kar sedem takšnih, ki so po izkušnji prvega tedna podaljšali svoje počitniške aktivnosti v naši družbi.

  Prvi dan

  Trenerji Katarina, Tanja, Aja, Kristjan in Miha so pozdravili že drugo skupino otrok, ki počitnikuje na naših peščenih igriščih sredi mesta. Tudi tokrat se je tabor začel prilagojen zdravstvenim razmeram, kar pomeni, da smo se najprej temeljito pogovorili o pomembnosti večkratnega umivanja in razkuževanja rok. Nato smo se glede na starost in odbojkarsko predznanje razdelili v tri skupine in začeli z delom. Z mlajšimi smo se začeli učiti osnov zgornjega in spodnjega odboja, starejši, ki pa osnovne odbojkarske elemente že poznajo, pa so svoje znanje že utrjevali z igro. Ob dvanajstih smo se vsi razveselili prihoda našega kuharja Dančija, nato pa smo skočili še na bazen. Skupina se je prvega dne zares lepo ujela med seboj in izgleda, da bo tudi ta teden zanimiv za vse.

  Drugi dan

  Brrrr, zjutraj nas je kar malo zeblo, zato smo dan začeli z res dobrim ogrevanjem. Nato smo se z mlajšimi posvetili spodnjemu odboju, starejši pa so se spopadli z napadalnim udarcem. Po kosilu smo se razdelili v dve skupini. Najbolj vročekrvni so odšli na bazen, zmrzljivčki pa so ostali na igriščih dan končali ob družabnih igrah in seveda odbojki.

  Tretji dan
  Dan, ko tabor obišče pravi fotograf, je vsako leto najbolj poseben dan v tednu. Otroci se zelo radi nastavljajo pred objektivom in tudi najstniki se hitro omehčajo in sodelujejo. Prvič sploh smo mahali tudi dronu, ki je posnel nekaj zračnih fotografij. Kmalu bomo z vami delili fotografije, ki smo jih ustvarili s Klemnom, še prej pa poročilo dneva. Seveda se nismo fotkali cel dan, veliko smo tudi igrali. Najmlajši so utrjevali spodnji odboj, starejši pa se še naprej verzirajo v napadu. Sreča v nesreči, pohodili smo dve čebelici, a k sreči ni bilo nič hudega.
  Četrti dan

  Za nami je zelooo vroč dan in če vam povemo po resnici, smo vsi komaj čakali, da se ohladimo na bazenu. Kljub temu smo bili pridni tudi na mivki. Ponavljali smo vse elemente, ki smo se jih naučili čez teden in se pripravljali na jutrišnji veliki turnir. Komaj čakamo!

  Peti dan
  Do konca tabora je prišla tudi druga skupina mladih odbojkarjev. Zadnji dan je minil v tekmovalnem duhu, saj je bil končno na razporedu težko pričakovani turnir med skupinami. Otroci so se borili za vsako žogo in do zadnje točke, kar je bila pomembna lekcija našega druženja. Poskusili smo se tudi v sojenju. Tabor smo zaključili nasmejani, domov pa odnašamo novo znanje in lepe spomine.
  Tistim, ki jim tabor nikakor ni bil dovolj in bi z igro na mivki radi nadaljevali, pa sporočamo, da že  v ponedeljek štartamo z rednimi treningi, ki bodo Pod skalco potekali cel julij in avgust. Vabljeni!