Številni Kamničani v slovenskih mladih reprezentancah

    Slovenske mlade odbojkarske reprezentance se bodo po poletnem premoru v prihodnjih dneh spet zbrale na treningih, saj jih že v kratkem čakajo tudi prva tekmovanja. Če ne bo prišlo do odpovedi, bodo najprej igrala dekleta do 17 let, ki jih od 1. do 9. oktobra v Črni gori čaka evropsko prvenstvo. Med kandidatkami je tudi Kamničanka Živa Javornik.

    Ženska izbrana vrsta pod vodstvom Sama Miklavca se bo 20. avgusta zbrala na testiranju na Fakulteti za šport v Ljubljani, nato pa odšla na štiridnevne priprave v Kranjsko Goro. Miklavc je na prve treninge povabil 17 odbojkaric, ki jih od 1. do 9. oktobra čaka nastop na evropskem prvenstvu v Črni Gori. Na spisku so Žana Ivana Halužan Sagadin, Ula Gorjup, Julija Grubišič-Čabo, Selena Leban, Anja Vovk, Isa Ramić, Tija Šketa Rozman, Naja Šalamun, Živa Javornik, Taja Gradišnik Klanjšček, Nika Milošič, Neja Čižman, Žana Godec, Brina Kodrun, Tia Koren, Urška Cikač, Adela Škoflek, kot rezerve pa še Mija Šiftar, Maša Pucelj in Anja Farkaš.

    Osem dni pozneje se bodo v Kranjski Gori zbrali odbojkarji do 17 let, ki jih vodi Iztok Kšela. Na priprave je povabil 24 igralcev, med njimi tudi Luko Blaževiča, Gregorja Freceta in Miho Okorna iz Calcit Volleyja. Drugi igralci so še Aljaž Demšar, Jan Popovič, Nik Korent, Luka Marovt, Miha Kosanc, Bor Bratož, Jakob Podbregar, Mirnel Tunanovič, Vid Suhadolnik, Marko Haber, Anej Horvat, Jurij Oman, Nik Legan, Jaka Radoš, Urban Rajnar, Žan Šuštaršič, Matevž Karadža Pevc, Jan Hribernik, Nejc Najdič, Jaša Šušterič in Klemen Gnamuš.

    Zoran Kedačič, ki sedi na klopi reprezentance dečkov do 18 let, bo s svojimi varovanci prvič treniral 27. avgusta, na štiridnevnih pripravah v Ljubljani, v okviru katerih bodo potekala tudi testiranja odbojkarjev na Fakulteti za šport, reprezentanca pa bo kot ekipa za demonstracije sodelovala na trenerskem seminarju. Na širšem spisku so ob Kamničanu Niku Mujanoviču še: Dino Vinkovič, Niko Kovačič, Aljaž Kodrič, Rok Bračko, Miha Fink, Žan Zajc, Jaka Prevorčnik, Kar Jan Jančič, Amadej Snedec, Janž Janez Kržič, Tomaž Novak, Primož Jeklin, Matija Filiputti, Grega Okroglič in Nejc Kožar.

    Foto: OZS