Redni del končali na drugem mestu

    Mladinci Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela prve mladinske državne lige v dvorani OŠ Stranje z 2:1 (-23, 24, 11) premagali kranjski Vet4Pet Triglav. S to zmago so redni del tekmovanja končali na drugem mestu, na svojega nasprotnika na zaključnem turnirju osmerice pa bodo morali še nekaj časa počakati.

    Kamniški mladinci so minulo nedeljo na turnirju v Kanalu izgubili svojo edino tekmo v rednem delu prve mladinske državne lige. Boljša od njih je bila Pr Kopač Brezovica, zato pa so z minimalnim izidom premagali domači Salonit. Že na tem turnirju se je Kamničanom poznalo pomanjkanje treninga, podobno pa je bilo tudi na njihovi zadnji tekmi rednega dela, ko so v Stranjah gostili Kranjčane. V izenačenem prvem nizu so bili na koncu srečnejši in spretnejši gostje, v drugem pa domači odbojkarji, ki pa so v tie-breaku le potrdili, da imajo v tem trenutku boljšo ekipo od kranjske.

    »Še vedno se nam pozna, da več kot deset dni nismo bili v normalnem trenažnem procesu. Ne preostane nam drugega, kot da skušamo do zaključnega turnirja to nadoknaditi, zelo prav pa nam bodo prišle tudi tekme v drugi članski ligi,« je po četrtkovi tekmi s Kranjčani dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja.

    Trener Gašper Ribič je tekmo z Vet4Pet Triglavom začel v postavi: Urban Blaževič, Gregor Frece, Nik Mujanović, Miha Okorn, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar, Marko Medved. Že v prvem nizu je Nejca Kregarja zamenjal z Rokom Podbregarjem. V tej postavi so odigrali še drugi in tretji niz. V postavi sta bila še Žiga Koncilija in Nik Drnovšek.