Polovični izkupiček kamniških ekip v prvi ligi

  Z nedeljskimi turnirji se je nadaljevalo tudi državno prvenstvo v obeh prvih mladinskih ligah. Obe ekipi Calcit Volleyja sta bili tokrat polovično uspešni, mladinke so v Stranjah z 2:0 (14, 15) premagale Olimp Ljubljano, z 0:2 (-17, -16) pa izgubile proti GEN-I Volleyju, medtem ko so mladinci v Kanalu v prvi tekmi izgubili z ekipo Pr Kopač Brezovica z 0:2 (15, 17), v drugi pa so le strnili svoje vrste in z 2:1 (22, -21, 10) premagali domači Salonit Anhovo.

  Na svojem drugem letošnjem turnirju v prvi mladinski ligi – zahodna skupina so varovanke Katarine Vraber po prepričljivi zmagi v prvi tekmi, ko niso imele nobenih težav proti Ljubljančankam, v drugi naletele na razpoložene Novogoričanke. GEN-I Volley je bil ves čas boljši nasprotnik in je po zasluženi zmagi skupaj z Vitalom Ljubljana I edina neporažena ekipa v 1- ligi – zahod.

  »Že od začetka mladinskega prvenstva nas mučijo poškodbe in težave s sestavo mladinske ekipe. In tokrat smo izkusili res tisto najslabšo stran športa. Že med tednom si je poškodovala gleženj naša sprejemalka Zala Krašovec, manjkala je tudi Manja Jerala. Ekipa se je tako čez noč pomladila. A vseeno smo šle na turnir z dvignjeno glavo in poskusile pokazati na igrišču vsaka svoje znanje. Prva tekma proti Olimpu je bila res lepa. Naše igralke so zelo lepo odigrale oba niza in priložnost so dobile tudi rezervne igralke. Da bo tekma proti GEN-I Volleyju težka, smo vedeli, saj je njihova ekipa sestavljena skoraj iz celotne postave prve članske ekipe in reprezentantk. A naša ekipa se ni ustrašila. Komaj smo čakali, da odigramo eno res lepo in vrhunsko tekmo. A usoda je hotela drugače. Na sredini prvega niza, si je hudo poškodovala gleženj naša prva organizatorka igre Tina Topić. Igra je seveda padla, saj z drugo podajalko ekipa še zdaleč ni tako uigrana. Priložnost je veliko mlajša podajalka Neža Sitar sicer zelo dobro izkoristila in lepo odigrala do konca. Igralke so se sicer lepo upirale, a žal je bila tokrat novogoriška ekipa premočna. Pred nami je še en turnir in tokrat že to nedeljo v Ljubljani. Zdaj imamo še težje delo s sestavo ekipe, a verjamem, da nam bo uspelo,« je o težavah kamniške mladinske ekipe, ki brani lanskoletni naslov, povedala trenerka Katarina Vraber.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Tina Topič, Živa Javornik, Anamarie Štern, Naja Boisa, Zala Šporljarič, Tara Gojak, Inja Uršič, Zala Ivanovič Loparec, Nika Kraševec, Maja Ifko in Neža Sitar.

  Prvič so v 1. ligi praznih rok ostali tudi varovanci Gašperja Ribiča, ki jim proti Brezovici, ki je bila do te tekme, tako kot Kamničani še brez poraza, ni prav veliko uspevalo. »Brezovica je resnično igrala dobro, ves čas je pritiskala s servisom, boljša je bila tudi v napadu in je zasluženo prišla do zmage. Ko so nas oddaljili od mreže, smo zelo slabo igrali v bloku in obrambi. Ob tem smo imeli preveč težav na sprejemu, posledično tudi v napadu. Nikakor nismo našli svoje igre, da bi vse skupaj obrnili, želja je sicer bila, vendar se nam je poznalo, da več kot deset dni nismo bili v normalnem procesu treninga,« je poraz svojih varovancev komentiral Ribič.

  Boljšo predstavo so kamniški mladinci prikazali proti domači ekipi, v kateri so do zmage prišli v tie-breaku, vendar to še ni bila igra, kakršno so v letošnji sezoni že prikazali. »Mislim, da so fantje spoznali, da bo treba še več trenirati, tekme v drugi članski ligi pa nam bodo dobro služile tudi za pripravo na mladinsko ligo,« je še dodal trener mladincev Calcit Volleyja.

  Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Urban Blaževič, Rok Podbregar, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Ambrož Poljanšek, Gregor Frece, Marko Medved, Nejc Kregar, Nik Drnovšek, Luka Blaževič in Žiga Koncilja.