Pokal Savinjske doline v mali odbojki

    V soboto, 15. aprila, je Odbojkarski klub SIP Šempeter organiziral tradicionalni 7. turnir v Mali odbojki »Pokal Savinjske doline – SIP d.d. OPEN 2023« za deklice in dečke letnik 2010 in mlajše. Turnirja so se udeležile tudi ekipe Calcit Volley.

    V Šempetru, Preboldu, Grižah, Žalcu, Partizan Braslovče in Braslovčah je na petnajstih igriščih tekmovalo 90. ekip iz Slovenije. Skupaj je bilo aktivnih preko tisoč mladih odbojkaric in odbojkarjev, med njimi tudi številčna zasedba iz Kamnika. Prav vseh 165. tekem se je odvijalo v duhu fair-playa, zato je bil glavni cilj turnirja s tem že bil dosežen.  Igrala se je zelo kakovostna odbojka, nagrajena z bučnim navijanjem staršev in navijačev posameznih ekip.

    Pri deklicah je v konkurenci 48. ekip prvo mesto osvojila ekipa NOVA KBM Branik, druga je bila ekipa FORMIS, tretjega mesta se je veselila ekipa PROCHROM BLED. Calcitova prva ekipa ni veliko zaostala za najboljšimi, razvrstila se je na mesta 9. do 16., druga zasedba Kamničank pa je končala v drugi polovici sodelujočih.

    Zmagovalec turnirja pri dečkih, kjer je sodelovalo 18. ekip, je bila ekipa FUŽINAR SIJ METAL, druga je bila ekipa ŠD BREZOVICA, tretja je bila ekipa MERKUR Maribor. Prva ekipa Calcita se je razvrstila od 7. do 12. mesta, druga ekipa fantov je turnir končala na repu. V kategoriji začetniki, kjer je nastopalo 24. ekip je osvojila končno prvo mesto domača ekipa SIP Šempeter II, 2. mesto je osvojila ekipa MISLINJA II in 3. mesto ekipa VITAL IV. Nadobudni Kamničani so se razvrstili na sredino lestvice.

    Organizatorjem v Šempeter čestitke za odlično organizacijo, vsem mladim odbojkarjem pa še naprej obilo užitkov ob igri!