Nik Mujanović: Verjamem, da bo podpora navijačev naredila razliko

  Pogovarjala sva pred zaključnim turnirjem sezone mladincev, takoj po šoli in nekaj minut pred treningom. Kljub polnemu urniku (šola, treningi, članske in mladinske tekme) je bil Nik Mujanovič poln energije in pozitiven. Pričakuje enakovredno igro vseh štirih ekip, zato vabi vse navijače, da pridejo v Športno dvorano Kamnik in podprejo povezano, borbeno ekipo, ki je v tej sezoni že dokazala, da lahko premaga vse ekipe. Napoveduje, da bo na koncu prav podpora navijačev naredila pomembno razliko, prednost, ki jo potrebuje domača ekipa za osvojitev želena naslova.

  Kako pomembna je zate tekma v mladinski kategoriji, ne nazadnje igraš tudi že pri članih? Tako moja kot prioriteta kluba je prav gotovo igra pri članih, vendar to ne pomeni, da bom z manjšo željo in intenzivnostjo igral na zaključnem turnirju sezone za mladince. Potrudil sem bom, tako kot na vsaki tekmi do sedaj, da bom pokaza najboljšo igro. Ne nazadnje ostaja močan interes z moje strani, da s tekmovalci svoje generacije osvojim dobro mesto na zaključnem turnirju sezone.

  Kako bi ocenil možnosti mladinske ekipe Calcit Valley, da na zaključnem turnirju zmaga in osvoji naslov državnega prvaka? Vse štiri ekipe, ki smo se uvrstile na zaključni turnir, smo dobre. Za želeno uvrstitev bo najbolj pomembno, da bomo igrali našo najboljšo odbojko in da bo v ekipi dobro razpoloženje. Mislim, da smo kot ekipa in posamezniki dovolj kvalitetni, vendar pa nobena tekma ne bo lahka in zmaga ne bo prišla sama od sebe.

  Kaj bo po tvoji oceni odločilno? Ker smo ekipe zelo izenačene, ocenjujem, da bo bolj kot fizična pripravljenost in tehnika pomembna zagrizenost in uigranost ekipe na igrišču. To smo že dokazali, ko smo premagali Črnuče. Na tekmi so igrali res dobo, pa vendar je bil odločilen dejavnik naše veselje, povezanost pri vsaki točki (ne glede ali smo jo dobili ali ne) in nasprotniki so izgubili voljo do igre. Mislim, da bo tako tudi v nedeljo na zaključnem turnirju, prav zato bo zelo pomembna tudi podpora s tribun.

  Kako vidiš svojo prihodnost v odbojki? Zelo sem predan odbojki in, kot sem že večkrat povedal, imam ambicijo vstopiti v profesionalne vode. Razmišljam tudi o igranju odbojke v tujini, vendar ocenjujem, da potrebujem najprej še nekaj dobrih sezon v domačem klubu oziroma v Sloveniji. Verjamem, da bo prišla prava ponudba, ko bom pripravljen, in odločil sem se že, da jo bom sprejel.

  Kaj je pri igri odbojke najpomembnejše? Ekipa ali posameznik? Zanimivo vprašanje. Če vsak posameznik igra dobro, bo s tem prispeval ekipi, k dobremu rezultatu in tudi k zmagi. Seveda pa mora biti hkrati tudi ravnovesje med ekipo in igro posameznika, ker sebična igra z zaključevanjem vseh žog ne prinese dobrih rezultatov za ekipo.

  Kaj bi svetoval vsem mladim, ki bi za svoj šport izbrali odbojko? Odbojka je že več kot 9 let pomemben del mojega življenja in jo imam neizmerno rad, pa vendar mladim ne bi priporočil samo odbojke. Šport nasploh je najboljša stvar, ki jo lahko počneš v svojem prostem času, tako v otroštvu kot kasneje v najstništvu. S športom osvojiš sposobnost gibanja, dobiš koordinacijo, se razviješ in sprejmeš ekipno delo, če se odločiš za ekipen šport. Kar pa je najpomembnejše, pri športu se naučiš, da tudi če ti ne uspe, moraš grizti naprej. Mladim to nudi večina športov, ne samo izključno odbojka.

  Zakaj je zaključni turnir pomemben in zakaj ste se odločili, da posebej povabite navijače?  Zaključni turnir v nedeljo je pomemben, ker smo bili s sovrstniki že nekaj let zapored neuspešni na zaključnih turnirjih. Posebej kvalitetno ekipo smo imeli 2020/2021, pa na koncu, na zaključnem turnirju, nismo bili uspešni, niti medalje nismo dobili. Sedaj imamo priložnost, da z ekipo, ki ji je uspelo relativno enostavno priti do zaključnega turnirja, to spremenimo. Pomembno je, da vsi stopimo skupaj, klub z organizacijo turnirja v domači dvorani, tekmovalci z veseljem do igre na igrišču in navijači – posebej vas vabim, da nas pridete podpreti. Verjamem, da bo prav vaša podpora s pozitivnim tekmovalnim vzdušjem v dvorani na koncu naredila razliko, da bomo lahko osvojili želeno medaljo oziroma naslov.

   

  Z Nikom se je pogovarjala Tina Drolc.