Mladinke ostale brez finalnega turnirja

  V Šempetru je v nedeljo potekal eden od dveh polfinalnih turnirjev državnega prvenstva za mladinke, ki pa se za odbojkarice Calcit Volleyja ni končal ravno po njihovih željah. V prvi tekmi so Kamničanke izgubile z Novo KBM Branikom z 0:2 (-23, -6), v repasažu pa je bil z 2:0 (13, 22) boljši še Vital Ljubljana I.

  Kamničanke so na turnir v Šempeter prišle kot drugouvrščena ekipa 1. lige – zahod, zato so se pomerile z Mariborčankami, ki so bile v vzhodni skupini na tretjem mestu. V prvem nizu so imele že lepo prednost, vendar so jih Mariborčanke v končnici ulovile, nato pa osvojile niz. Drugi niz je minil v popolni prevladi Nove KBM Branika, ki je dobro dnevno formo unovčil tudi proti SIP Šempetru, ki je v prvi tekmi premagal Vital Ljubljano I z 2:0 (18, 21).

  Kamničanke so tako v repasažu igrale z Ljubljančankami, s katerimi so igrale že v zahodni skupini in z njimi enkrat zmagale in izgubile. V Šempetru so bile ves čas boljše ljubljanske odbojkarice, ki so v odločilni tekmi za napredovanje na finalni turnir premagale domačinke z 2:0 (11, 16).

  »Dobro igro smo prikazale v prvem nizu proti Mariboru, kjer smo imele že lepo prednost, potem pa naredile nekaj nepotrebnih napak in na koncu niz izgubile. Po tem nizu se je naša igra ustavila, največ težav pa smo imele pri sprejemu in zaključevanju žog. Danes so bile ostale ekipe boljše, upam pa, da boljšo igro prikažemo na zadnjem turnirju za mesta od pet do osem,« je po polfinalnem turnirju dejala Tjaša Gadža, trenerka mladinske ekipe Calcit Volleyja.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Neja Čižman, Ula Gorjup, Neža Sitar, Adriana Vukojević, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Mia-Marija Vravnik, Špela Butalič, Allegra Vučurević, Maja Ifko, Noemi Žvegla in Zoja Somrak.

  Na finalnem turnirju bosta ob Novi KBM Braniku in Vital Ljubljani igrali še ekipi Formisa in Visit Braslovče I, od petega do osmega mesta pa ob Kamničankah in Šempetrankah še Ankaran in Triglav Kranj.