Mladi odbojkarji Calcita sijajni na turnirju v Šempetru

  V soboto, 20. aprila 2024, je Odbojkarski klub SIP Šempeter gostil že 8. izvedbo tradicionalnega turnirja v mali odbojki “Pokal Savinjske doline – 2024”. Na sedmih različnih lokacijah – v Šempetru, Preboldu, Petrovčah, Grižah, Žalcu, Partizanu Braslovče in Braslovčah – se je na 17 igriščih pomerilo kar 98 ekip, ki so predstavljale mlade talente iz vse Slovenije. Skupno je na turnirju sodelovalo preko 1100 mladih odbojkarjev, ki so na 177 tekmah pokazali, da je odbojka šport, kjer šteje fair play.

  Izjemni uspehi ekip Calcit Volley

  V kategoriji deklic je ekipa Calcit Volley I osvojila bronasto medaljo med 48 sodelujočimi ekipami. Še boljši rezultat so dosegli fantje, saj je ekipa Calcit Volley I pri dečkih osvojila prvo mesto. Tudi mlajši fantje niso zaostajali, saj je ekipa Calcit Volley II med 31 sodelujočimi ekipami začetnikov zasedla odlično drugo mesto.

  V Šempetru je sodelovalo kar šest dekliških ekip Calcit Volley. Trenerka Katarina Vraber je turnir posrpemila z besedami: “Dekleta so se izkazala z izjemno igro in borbenostjo skozi celoten turnir. To tretje mesto je plod trdega dela in predanosti, ki ga dekleta kažejo na treningih in tekmah. Ponosna sem na vsako izmed njih, saj so pokazale, da lahko tudi pod pritiskom igrajo zbrano in ekipno. Ta turnir je bil odlična priložnost, da naše mlade igralke pridobijo dragocene izkušnje in se še dodatno utrdijo kot ekipa. Z optimizmom zremo v prihodnost, saj ta generacija obljublja veliko.”

  Trenerka Živa Cof, ki ob Živi Griljc vodi prvo deško ekipo, je bila po turnirju polna pohval na račun svojih varovancev: “Naši mladi igralci so pokazali, kako močan kolektiv smo postali. Zmagati brez izgubljenega niza na tako velikem turnirju ni majhen dosežek. To dokazuje, da imamo prave vrednote in strast do igre. Fantje so dobesedno leteli po igrišču.”

  Poudarek na razvoju in skupnosti

  Trenerka začetnikov Atena Gojak je delila svoje misli o nastopu druge ekipe: “Naš cilj je bil omogočiti igralcem, da uživajo v odbojki in pokažejo svoje sposobnosti, ne glede na pritisk rezultata. Fantje so se odlično odrezali, kar kaže na to, da vsi delamo v pravo smer. Ves čas so glasno navijali drug za drugega in pokazali vse svoje znanje. Osvojeno drugo mesto je odličen uspeh te ekipe.”

  Turnir v Šempetru je bil več kot le tekmovanje; bil je praznik mladinske odbojke, ki je združil številne navdušence tega športa. V Calcit Volley se že veselimo 9. izvedbe turnirja v Šempetru.